Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Lahti kohtaavat ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Toisin kuin lahtelaiset sosiaalisessa mediassa väittivät, niin edellinen kohtaaminen päättyi oululaisten 1-2 voittoon Lahdessa Ykkösen sarjaottelussa. Tänään joukkueet kuitenkin kohtaavat jälleen ja tällä kertaa Oulussa. Ottelu alkaa kello 17.00 Raatin stadionilla.

AC Oulu ja FC Lahti kohtaavat pitkästä aikaa Veikkausliigassa. Edellisellä kerralla Veikkausliigassa pelatessaan joukkueet kohtasivat Castrénin kentällä ja siellä nähtiin kummankin seuran legendoja. Ajat ovat muuttuneet, joten kentällä ei ole Litmanen ja Nurmelakin päivitetty nuorempaan.

Kummallakin joukkueella on putki päällä. Oululaisilla on kolme voittoa takana ja lahtelaisilla kahden ottelun tappioputki. Pitkä ei ole lahtelaisten tappiorivi muuten, vaan kausi on mennyt vähintään kohtuullisesti ja joukkue majaileekin sarjataulukossa viidentenä. Oululaiset löytyvät sijalta yhdeksän viimeisen reilun kuukauden hyvän jakson ansiosta.

FC Lahti lähtee iltaan varmasti todella kovalla taistelumentaliteetilla aikomuksenaan kääntää kurssi takaisin voittokantaan ja mitalitaistoon. He ovat kolmeen pisteen päässä pronssista pelkkiä sarjapisteitä vertaillessa. Lahtelaiset lähtevätkin päivän otteluun selvänä ennakkosuosikkina, koska heillä on jatkumoa koko kauden tasaisesta suorittamisesta. Heillä on neljä tappiota ja ne ovat kummatkin nyt tulleet toistaiseksi kahden sykleissä, joten tänään on odotettavissa ihan eri ilmeellä pelaava FC Lahti kuin kahdessa edellisessä tappiopelissä.

Oululaiset ovat kauden ensimmäisessä voittoputkessa ja he lähtevät varmasti otteluun hyvän itseluottamuksen saattelemana. Tänään olisi saatava se paras irti joukkueesta taas vaihteeksi, jolla voitaisiin ottaa täydet sarjapisteet. Pelkällä pellaamisella tänään ei varmasti jää mitään Ouluun. Ottelun jälkeen otteluissa on parin viikon maajoukkuetauko, joten nyt voidaan koko joukkueesta jättää kaikki kentälle eikä tarvitse miettiä heti perään tulevia otteluita.

Päivän kohtaamisesta on varmasti tulossa kova ja kiihkeä. Tänään tarvitaan myös meidän 12. pelaaja kentällä, joten toivottavasti Raattiin saapuu mahdollisimman paljon ihmisiä kannustamaan AC Oulua. Lisäksi sääkään ei näytä olevan este, vaan ennusteessa on luvattu aurinkoa ja lämmintä, joten ei ole mitään syytä jäädä tänään kotiin.

Kommentit

”FC lahti pelaa erinomaista kautta ja heillä on erittäin hyökkäysorientoutunut pelitapa ja siihen soveltuva pelaajisto. Meidän täytyy jatkaa hyvää ja uhrautuvaa puolustamista, jotta täysi pistepotti voisi taas jäädä Ouluun. Edelliseen otteluun verrattuna täytyy tulla iso parannus omaan pallolliseen pelaamiseen, jotta voimme taistella kolmesta pisteestä.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen tämän päivän ottelun odotuksia.

 

”FC Lahti tulee otteluun kahden kotitappion jälkeen varmasti ärsyyntyneenä. Me tiedetään, ettei pelistä tule missään nimessä helppoa.”, summaa Tavikainen päivän ottelun lähtökohtia.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta ovat poissa Dennis Salanović ja Jarkko Hurme loukkaantumisten vuoksi.

Seuraa heitä

Vierasjoukkueen kokoonpanossa on Laivastonsinisissä viime kaudella Veikkausliigaan nousua juhlinut ripeä kinttuinen Loorents Hertsi, joka on varmasti vaikea pideltävä meidän puolustukselle.

 

Lahtelaisten paras maalintekijä Charles Chinedu on tehnyt tällä kaudella viisi maalia ja on varmasti alati vaarallinen oululaisten puolustukselle.

 

Jatkuuko Lucky Oparan maalit on oululaisten joukkueessa kysymysmerkki tai ehkä oikeammin jopa toive. Opara on tehnyt kolme maalia pelaamassaan kuudessa ottelussa, joista kaksi on ollut voittomaaleja.

 

Oparan lisäksi puolustuksessa häärii Anselmi Nurmela, Rafinha, Ruxi ja Yann Fillion, jotka ovat kaikki yhdessä ja erikseen seuraamisen arvoisia. He ovat tilkinneet AC Oulun alakerran kolmessa edellisessä ottelussa niin, ettei sinne ole vastustajat tehneet maaliakaan. Oululaisten maaliin ei ole mennyt pallo viimeisten 283 minuutin aikana. 

 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko