Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa 25-vuotista taivaltaan tänään juhlivan FC Lahden. Ottelu alkaa kello 17.00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana. AC Oulun yhteistyöravintoloista matsia voi nauttia Jumprun, Leskisen ja Wingerin tiloissa.

Kumpikin joukkue lähtee iltaan tappio niskassa. AC Oulu kävi viikko sitten Helsingissä pisteettömän reissun ja lahtelaiset hävisivät puolestaan Ilvekselle. Tänään lahtelaiset ovat varmasti latautuneita, koska heillä on juhlaottelu ja eivätkä halua hävitä suurta iltaansa. Taas vastaavasti oululaiset saavat extraboostia juhlaottelusta ja haluavat pilata FC Lahden synttärijuhlat.

Iltaan lähdetään tilanteessa, jossa AC Oulu on 11 pisteen päässä lahtelaisista ja sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Oululaisten tilanne sarjassa on edelleen tukala eikä joukkue ole selvillä vesillä karsintojen tai putoamisen suhteen, joten he tarvitsevat kipeästi lisää pisteitä. Karsijan paikalla olevaan FC Hakaan on eroa vain kaksi pistettä ja sarjan hännillä oleviin kotkalaisiin yhdeksän pistettä.

FC Lahti lähtee iltaan ennakkosuosikkina sarjataulukon perusteella, vaikka voittoja ei joukkue ole pystynyt ottamaan heinäkuun lopun jälkeen. Lahtelaiset ovat sarjataulukossa kuudentena ja he haluavat varmasti vähintään säilyttää ylemmän loppusarjan paikan sekä mahdollisuutensa Euro-peleihin. Kotijoukkueella on vain kaksi pistettä eroa Ilvekseen, joka on loppusarjaviivan alapuolella.

Illan ottelusta on epäilemättä tulossa kova taistelu, koska kummallakin joukkueella on paljon voitettavaa ja hävittävää vielä tämän kauden Veikkausliigassa. Lahtelaisten juhlaottelu ei varmasti tule jättämään yhtään katsojaa kylmäksi. Sen verran herkullinen asetelma on iltaan lähdettäessä.

Kommentit

“Edellisestä ottelusta FC Lahtea vastaan ei ole pitkä aika. Luultavasti he tekevät kuitenkin muutamia muutoksia aiemmasta kohtaamisen kokoonpanoon ja se vaikuttaa varmasti heidän pelaamiseen. Molemmilla on tappio alla edellisestä pelistä ja me lähdetään tätä kurssia nyt kääntämään. Lahdessa epäilemättä mietitään samaa.  Oulussa ottelu oli tasainen ja tiedetään, missä asioissa meidän tulee parantaa, jotta pisteitä saadaan pelistä mukaan. Hyvillä fiiliksillä iltaan hakemaan pinnoja lahdesta.”, kiteyttää valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelun odotuksia.

Kokoonpanotilanne

Loukkaantumisen vuoksi edelleen poissa Jarkko Hurme.

Seuraa heitä

Samu Alanko on ollut hyvässä vireessä ja maaleja voi odottaa myös Lahdessa. Sergei Eremenko parantaa kokoajan ja sellaisia pelejä ratkaisevia pelitekoja sopii odottaa tulevan pian.”, nostaa Tavikainen omasta joukkueesta seurattavaksi.

 

“Lahdelta Javi Hervas on palannut kentille ja ollut erinomainen rytmittämään heidän pallollista pelaamista.”, kertoo Tavikainen vastustajan yhdestä tärkeimmästä pelaajasta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko