Ennakko Edustus

AC Oulu ja SJK kohtaavat tänään Veikkausliigassa Seinäjoella klo 16.00 alkavassa ottelussa. Oulussa ottelua voi seurana livenä Laivastonsinisten yhteistyökumppaneiden tiloissa Jumpru Pubissa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta pelin näet livenä Ruutu+ -palvelussa. Jos matkustat paikan päälle, niin AC Oulun kannattajien katsomoon löydät liput tästä.

Tänään kohtaavat kaksi joukkuetta, joiden ympärillä on huhuiltu viime päivät ja eilen huhut saivat varmistuksen, kun Moshtagh Yaghoubi siirtyi tämän päivän vastustajan SJK:n paitaan loppukauden lainasopimuksella. Yaghoubi ei ole pelikunnossa, mutta muutenkaan hän ei saa pelata AC Oulua vastaan lainasopimusten sääntöjen vuoksi. Seinäjoella ei iltapäivällä enää huhuilla, vaan pelataan Veikkausliigan matsi, jossa kohtaa kaksi hyvävireistä joukkuetta. Kumpikin seura tähyää ylempään loppusarjaan ja varmasti on mielessä myös enemmän, kuten pelit Euroopassa.

SJK on petrannut otteitaan viime aikoina alkukauden vaikeuksien jälkeen. Viiden ottelun kuntopuntarissa nottajokisilla ei ole yhtään tappiota, vaan kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Tappiottomassa putkessa seinäjokiset porhaltaa kotimaan liigassa, vaikka viime torstaina heidän eurotaival tuli päätökseen norjalaista Lillestrøm SK:a vastaan. Edellisellä kierroksella Veikkausliigassa SJK kaatoi FC Lahden vieraskentällä, jossa seinäjokiset kierrättivät pelaajia otteluruuhkan vuoksi ja pystyivät silti ottamaan 3-1 voiton.

Vaikka SJK on keskellä otteluruuhkaa, niin viime viikonlopun voitto Lahdessa on kuitenkin osoitus, ettei tämän iltapäivän ottelusta tule saamaan mitään ilmaiseksi. AC Oulu on kuntopuntarissa kuudentena heti seinäjokisten takana, joten iltapäivään lähdetään tasaisista asetelmista. Laivastonsiniset ovat voittaneet kolme ottelua ja hävinneet kaksi, joten viimeisestä viidestä pelistä kumpikin joukkue on saalistanut yhteensä yhdeksän pistettä.

Illan otteluun pienoisena ennakkosuosikkina lähtee SJK kotiottelun turvin. Muuten iltapäivän taistosta on odotettavissa tasainen vääntö, jonka näytti myös edellinen kohtaaminen Oulussa, joka päättyi AC Oulun 1-0 voittoon. 

Joukkueelle kuuluu hyvää. Voitto kantaa joukkueurheilussa seuraavaan peliin asti ja tuo hymyn huulille. On harjoiteltu, palaveerattu ja katseltu videoita. Keskittynyttä meininkiä. Joukkueessa on myös tapahtunut muutoksia, mitkä väistämättä kuuluvat tähän bisnekseen. 

SJK on tietysti laatujoukkue ja hyvässä iskussa. Siellä on myös tapahtunut siirtoikkunan aikana. Europelit rasittavat, mutta tuovat myös itseluottamusta ja hitsaavat joukkuetta yhteen. Muutoksia meitä vastaan tulee väistämättä, mutta heillä riittää laatupelaajia kahteen avaukseen. SJK on äärimmäisen vaarallinen erikoistilanteissa ja useat viime hetken maalit ovat tuoneet lisäbuustia. Pelaava joukkue, jota on vaikea ennakoida.

Valmentaja Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko