Ennakko Edustus

AC Oulu ja Ilves kohtaavat tänään toisen kerran tällä kaudella. Ottelu alkaa kello 18.00. Ottelua voi seurata yhteistyökumppanien Jumprun, Oluthuone Leskisen ja Bar Wingerin tiloissa. Kohtisohvalta sen voi nauttia Ruutu+ -palvelusta.

Joukkueet kohtasivat Veikkausliigan kolmannella kierroksella Vaasassa, joka oli AC Oulun kotiottelu ja olosuhteiden vuoksi siirretty varakentälle. Tuolloin oululaiset menivät ensin vakuuttavasti jo 2-0 johtoon, mutta voitto muuttui lopulta tasapeliksi toisella jaksolla. Pisteet jaettiin lopulta 2-2 tasalukemin.

AC Oulu ei ole voittanut Ilvestä vielä koskaan Veikkausliigassa ja tänään on joukkueiden neljäs kohtaaminen. Kaikkiaan takana on kymmenen virallista ottelua ja siinä tilastossa voittoja ja tappioita on kummallakin neljä. Varsin tasainen ottelupari siis, kun maalierokaan ei ole kuin yhden maalin Ilveksen eduksi.

Illan otteluun lähdetään tasapisteissä, mutta tamperelaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Ilves lähtee otteluun kahden HIFKiä vastaan pelatun ottelun jälkeen, joista edellisen he voittivat kolmen pelin voitottoman jakson jälkeen. Tupsukorvat saavat ennakosuosikin viitan Ratinan stadionin kotiedun turvin.

Oululaiset lähtevät illan taistoon suurinumeroinen 0-6-kotitappio niskassa. Seuran juhlaottelun mentyä penkin alle, on Laivastonsinisillä kasvojen pesun paikka. Joukkueen suurin vihollinen on varmasti tällä hetkellä he itse ja miten edellinen ottelu on pystytty jättämään taakse. Oululaiset ovat osoittaneet tällä kaudella pystyvänsä kaatamaan kärkijoukkueita, joten tänään täytyy taas palata perusasioihin ja kaivaa se sisäinen yhteinäisyys ja taistelutahto, jotka siivittivät joukkueen voittojen tielle aiemmin tällä kaudella. Kuten päävalmentaja Ricardo Duarte on todennut ääneen, että edellinen ottelu oli kuitenkin vain kolmen pisteen peli, joten on turha kantaa enempää taakkaa juhlaottelusta. Tänään on uuden alku, joten voidaan varmasti odottaa Ratinan nurmelle astelevan sisuuntuneen oululaisnipun.

Tänään pelaamme ilvestä vastaan vieraissa. Ilves on pelannut koko kauden todella tasaisia pelejä kaikkia vastaan ja sellaista on odotettavissa myös illalla. He pyrkivät pelaamaan kovalla pelitemmolla välillä lyhyitä, välillä pidempiä syöttöjä siinä käyttäen. Meidän tulee pitää huolta, että oma kenttätasapaino pysyy kasassa ja, ettei linjojen väleihin synny turhan isoja tiloja. Myös muutamia muutoksia on meidän puolelta lupa odottaa.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko