Ennakko Edustus

AC Oulu on matkustanut kaukaisimmalle vieraspaikkakunnalle Maarianhaminaan ja kohtaa IFK:n illan pelissä. Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata Oulussa livenä Jumprussa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta näet ottelun suorana Ruutu+ -palvelusta.

Viime kaudella kolme kertaa toisensa kohdanneet joukkueet ovat tälle kaudelle ensimmäistä kertaa vastakkain. Edellisen kauden kohtaamiset päättyivät kaksi kertaa saarelaisten voittoon ja oululaiset veivät nimiinsä yhden ottelun kotonaan. 

Maarianhaminan IFK on aloittanut Veikkausliigakauden vaisusti kolmella tasapelillä. Liigacupissa talvella joukkue pystyi kaatamaan HJK:n vieraissa, mutta nyt voitot eivät ole saanut jatkumoa sarjan alettua. IFK on materiaalinsa puolestaan potentiaalinen keskikastin joukkue ja he tulevat todennäköisesti tavoittelemaan juuri noita sijoituksia kauden aikana pyrkien olemaan mahdollisimman turvassa karsinnoista ja putoamispaikalta.

Ahvenanmaalle on aina pitkä matka Oulusta ja matkarasitus on eri luokkaa verrattuna muille paikkakunnille. Se on varmasti yksi syy, miksi saarella on aina vaikea voittaa kaikilla joukkueilla. Kotijoukkue saa vielä hyvän tuen omista kannattajistaan, jonka avulla he saavat aina hyvän hengen kotiotteluihinsa. Tietenkin nämä ovat seikkoja, joiden taakse ei voi mennä eikä mennä. Tähän on oululaiset ovat varautuneet ja tahtotila kauden ensimmäisen voiton ottamiseen on suuri.

Voitto oli jo lähellä viikko sitten ja sitä katkeraa voiton menettämisen makua tuskin halutaan maistaa kovin äkkiä uudelleen. Viime ottelu Vaasassa on nyt käännetty voimavaraksi ja joukkueessa uskotaan vahvasti, että tänään tuliaisina tuodaan kolme pistettä kotiin. Joukkue lepäsi alkuviikosta kaksi päivää, joten illan otteluun lähdetään virkein mielin taistelemaan voitosta.

Kommentit

“Joukkue on valmistautunut normaalisti kentällä ja kentän ulkopuolella. Ollaan palauteltu, harjoiteltu ja katseltu videoita sekä muuttolintuja. Videot näkyivät hyvin. Meillä positiivinen fiilis, sillä olemme kääntäneet viime pelin lopun pettymyksen voimavaraksi.”, kommentoi valmentaja Rauno Ojanen illan otteluun valmistautumista.

Seuraa heitä

Jatkaako Michael Lopez maaliputkeaan? Tähän mennessä kolmessa Veikkausliigaottelussa hän on tehnyt neljä maalia ja Suomen Cup mukaan lukien on Lopezin maaliputki jo neljän ottelun mittainen.

ACOTV

Otteluennakko