Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Honka kohtaavat tänään toistamiseen tälle kaudelle. Ottelu pelataan Espoossa Tapiolan urheilupuistossa ja peli alkaa kello 15.00. Oulussa ottelua voi seurata livenä Laivastonsinisten yhteistyökumppaneiden tiloissa Jumpru Pubissa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta pelin näet livenä Ruutu+ -palvelussa. Jos matkustat paikan päälle, niin AC Oulun kannattajien katsomoon löydät liput tästä. Osta lippu aurinkokatsomoon, saavu otteluun portista neljä ja teidät ohjataan tarvittaessa oikealle paikalle.

Loppukauden ottelut ovat lähes kaikille kauden tärkeimpiä pelejä ja niin on myös tänään Laivastonsinisten kohdatessa Espoon keltamustat. AC Oulu tavoittelee paikkaa ylempään loppusarjaan eli mestaruussarjaan ja FC Honka puolestaan on kiinni mestaruustaistelussa yhdessä KuPSin ja HJK:n kanssa. Kaikki kolme joukkuetta ovat vielä tasapisteissä samoilla ottelumäärillä. Jos mestaruuskamppailu on kiivaimmillaan, niin on myös sarjan keskikastin kamppailu loppusarjapaikoista. AC Oulu, SJK ja FC Haka ovat toistaiseksi samoissa pisteissä sijoilla 4-6 ja FC Inter hengittää niskaan kolmen pisteen päässä. Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia, on oululaisten ja turkulaisten edellisestä kohtaamisesta edelleen protesti käsittelemättä kokonaan, joten kumpikin joukkue odottaa, miten tuosta ottelusta lopulta pisteet jaetaan. Jännitystä siis riittää kauden päätteeksi niin kentillä, kuin kabineteissa.

FC Honka on äitynyt hirmuiseen vireeseen alkukauden pienten vaikeuksien jälkeen ja on kivunnut kärkeen sekä jopa ennakkosuosikiksi mestaruustaistossa. FC Honka ei ole joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen hävinnyt kuin kerran ja silloin SJK:lle. Suvereenisti läpi kesän esiintyneet espoolaiset lähtevät hakemaan revanssia Raatin kohtaamisesta ja ottavatkin ennakkosuosikin viitan harteilleen sekä menestyspaineet, jotka kasvavat kauden edetessä.

Vaikka FC Honka lähtee iltapäivän matsiin ennakkosuosikkina, niin AC Oulu on osoittanut tällä kaudella, ettei joukkue kuvia kumartele. Edellisessä ottelussa oululaiset olivat ennalta altavastaajia, mutta näyttivät mistä joukkue on tehty ja kairasivat vielä alivoimaisena voiton Rafael Floron kahdella maalilla. Hieman on oululaisten suorituslaadussa ollut ailahteltua läpi kauden, mutta Laivastonsiniset ovat kyllä syttyneet joka kerta, kun joku kärkikolmikon joukkueista on vastaan tullut. Myös tänään voidaan odottaa täyttä pistepottia, vaikka suuri yleisö siihen ei uskokaan, mutta se on pääasia, että AC Oulussa itse uskotaan. Tänään olisi tärkeä ottaa kolme pistettä, jotta taistelu mestaruussarjan paikasta kantaisi runkosarjan loppuun asti.

Kokoonpanosta ovat varmasti poissa Juhani Pennanen, Ibra Sekajja, Mehdi Hetemaj, Niklas Jokelainen ja Marius Könkkölä.

Honka on ollut läpi kauden todella vahvassa vireessä. Joukkue on erittäin hyvin organisoitu ja heidän hyökkäyspelaamisensa on erittäin monipuolista. Hongalla on tällä kaudella ikäänkuin uusi identiteetti. He ovat suosineet nopeampia hyökkäyksiä ja pidempiä syöttöjä ja sen yhdistäminen hyvään pallonhallinta futikseen on osoittautunut erittäin toimivaksi yhdistelmäksi heillä.

Honka on pelannut viisi viimeistä peliä 15-1 maalierolla ja liigassa eniten maaleja ja vähiten päästettyjä, joten on selvää, että meillä on vuori kiivettävänä Tapiolassa. Mutta kuten kautemme on osoittanut, pystymme voittamaan tällä kaudella myös kärkijoukkueita. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja tiedostamme selkeästi heidän heikkoudet ja vahvuudet, joten malttamattomana tässä jo odottelemme tämän päivän matsia. Toivottavasti Tapiolassa on paljon väkeä ja tunnelma katossa!

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko