Ennakko Edustus

Tämän hetken puhutuin joukkue saapuu Ouluun, kun AC Oulu saa vieraakseen HIFK:n. Ottelu alkaa Raatissa kello 17.00 ja liput ennakkoon voit hankkia seurakaupasta.

Tänään saapuu Raattiin tämän hetken kiinnostavin vastustaja tässä maassa, kun AC Oulu kohtaa illan ottelussa Helsingin IFK:n. Helsinkiläisten alkukausi on ollut vähintäänkin kirjava. Talvella päävalmentajaksi tullut portugalilainen Bernardo Tavares pakkasi kamansa ja lähti muualle ensimmäisen Veikkausliigakierroksen jälkeen. Uusi käskijä löytyi parin viikon päästä, kun Huuhkajien entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen värvättiin seuraan.

Väriä ei puutu illan vastustajasta persoonien osalta myöskään pelaajapuolella. HIFK värväsi riveihinsä entisen portugalilaisen maajoukkuemaalivahdin Beton, jolla on varmasti koko liigan kovin ansioluettelo. Lisäksi joukkueesta löytyy kahden tunnetun suomalaisen urheiluveljessarjan edustajat. Heistä toinen, Sergei Eremenko, tunnetaan myös meillä Raatin nurmikolta.

Pelillisesti HIFK on alisuorittanut ja voittoja ei ole vielä Veikkausliigassa tullut. Stadin punaisten sarjasijoitus on tällä hetkellä viimeinen ja heillä on tilillään vain yksi tasapeli. Nimekkäällä joukkueella on varmasti jo painetta saada ensimmäinen voitto plakkariin ja vielä uuden päävalmentajan kuherruskuukauden aikana. Tänään nähdään todennäköisesti kova taistelu Raatissa, joita ottelut HIFKiä vastaan ovat aina olleet. Lisäksi helsinkiläisten kannattajia on tulossa matsiin bussilastillinen, joten illan ottelusta ei tunnelmaa puutu.

AC Oulu lähtee iltaan tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä voittoa ja toista voittoa Veikkausliigassa. Ennen illan ottelua Laivastonsiniset ovat sarjassa kahdeksantena viidellä pisteellä. Lisää pisteitä kuitenkin janotaan oululaisten leirissä ja varsinkin edellisen kierroksen hienon voiton jälkeen kolme pistettä on ainoa tavoite illan ottelusta. Flunssa-aalto alkaa olla selätetty, joten ainakin siinä suhteessa Raattiin saadaan ehjempi joukkue, kuin pariin viime otteluun.

Tule kevään kiihkeimpään otteluun kannustamaan AC Oulu voittoon!

Liput ennakkoon saat seurakaupasta.

Varmaan mielenkiintoisin asia katsojalle ottelussa on nähdä, mitä asioita Mixu Paatelainen tuo Veikkausliigaan ja HIFKiin. Mixu on valmentajana erittäin kokenut ja todella mielenkiintoinen lisä tähän sarjaan. Ja viime peleissä on ollut viitteitä, että HIFK alkaa pikkuhiljaa löytämään sen ”oman juttunsa” ja pelitavalliset asiat alkaa olemaan selkeät pelaajiston keskuudessa. Peruspermanentti myös pelaajistossa taitaa olla löytynyt, vaikka heillä onkin muutamia kysymysmerkkejä mahdollisten loukkaantumisen takia. HIFK on suoraviivainen hyökkäyssuuntaan ja sen takalinjoilta löytyy paljon taitoa. Muun muassa maalivahti Beto on varmasti yksi parhaista Suomessa pelanneista maalivahdeista ja hänen puolipitkät avaukset hakevat laadullisesti kyllä vertaistaan. HIFK kaatoi Suomen Cupin pelissä tiistaina FC Hongan, joten meillä on taas täysi työ tehtävä, jotta pisteet jäävät Raattiin.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Otteluennakko