Ennakko Edustus

Kolmatta kertaa mennään tällä otteluparilla, kun FC Lahti saapuu tänään Raattiin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 16.00. Aurinkokatsomo ei ole auki tämän päivän ottelussa.

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli  kuukausi sitten Raatissa ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tuolloin oululaiset hukkasivat maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta sen jälkeen hetken jumissa olleet maalihanat ovat auenneet oikein kunnolla ja kolmessa edellisessä ottelussa Laivastonsiniset ovat paukuttaneet 14 maalia.

FC Lahden kohtalo on tällä kaudella sama kuin AC Oululla viime kaudella. Lahtelaiset joutuvat karsimaan paikastaan Veikkausliigassa kauden päätteeksi. Kausi on ollut hankala lahtelaisille eikä tämän päivän kohtaaminen ole helpoimmasta päästä, kun vastassa on hyvävireinen oululaisnippu. Todennäköisesti FC Lahden suurin tavoite on nyt loppukauden ajan saada oma peli sellaiseen kuntoon, jolla se voisi lunastaa paikan sarjassa ensi kaudelle.

Lahtelaisten karsijan paikan varmistumisen jälkeen on todennäköisesti jotain muutosta odotettavissa pelaamiseen edellisen esityksen jälkeen, joten nähtäväksi jää minkälaisella kokoonpanolla ja taktiikalla he Raattiin saapuvat. AC Oulu lähtee otteluun kuitenkin selvänä ennakkosuosikkina ja tänään voitolla on mahdollisuus varmistaa Haastajasarjan kärkisija sekä paikka Europleijareihin. Hanki liput otteluun seurakaupasta ja tule kannustamaan AC Oulu voittoon.

Lahti saapuu taas vastaan raattin viheriölle ja meillä on edellisestä pelistä varmasti jäänyt hampaankoloon. Olimme tehottomia vaikka saimme riittävän määrän paikkoja voittaaksemme. 

Tänään on kumminkin uusi peli ja saa nähdä miten Lahti tulee lähtemään tähän otteluun. He ovat vaihdelleet formaatioita aika paljon viimeaikoina. Lisäksi heillä alkaa olemaan lähes kaikki pelikunnossa ja -kelpoisia, jolloin Mannila saa varmasti sen joukkueen kentälle minkä parhaaksi näkee ilman ns. kompromisseja.

Lahti varmasti tulee olemaan tiiviinä ja hyökkäämään vastaan, joten tasapaino hyökätessä on tärkeä asia. Lisäksi heillä on vaaralliset 1v1 pelaajat laidoilla ja meidän pitää pystyä tukemaan niissä tilanteissa puolustajia. Oma peli edellä silti menemme tähän otteluun ja lähdemme hakemaan voittoa. 

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko