Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat tänään erittäin tärkeässä ottelussa Valkeakoskella kello 18.00. Oulussa ottelua voi seurana livenä Laivastonsinisten yhteistyökumppaneiden tiloissa Jumpru Pubissa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta pelin näet livenä Ruutu+ -palvelussa. Jos matkustat paikan päälle, niin AC Oulun kannattajien katsomoon löydät liput tästä.

Tänään on ylempään loppusarjaan pääsyn kannalta tärkeä ottelu, kun Laivastonsiniset kohtaavat FC Hakan vierasottelussa Tehtiksellä. Joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla tasapistein, kun kummallakin on kerättynä 25 pistettä. AC Oulu on sarjassa neljäntenä ja koskilaiset viidentenä.

Viime kaudella kumpikin joukkue taisteli putoamista vastaan ja päätyivät pelaamaan alempaan loppusarjaan. Tällä kaudella molemmat ovat pelanneet vastoin kaikkia ennakoita ja sijoitukset ovat yllättäneet monet. Tietenkään tulokset eivät ole olleet yllätyksiä kummassakaan leirissä, vaan kyse on ollut joukkueiden aidoista tavoitteista. Tänään on mahdollisuus ottaa vahvempi ote kohti ylempää loppusarjaa, joten tämän illan ottelulla on iso merkitys runkosarjan osalta. Veikkausliigan keskikasti on todella tasainen ja yksi ottelu voi heittää joukkueen useamman sijan ylös tai alas,  joten sen vuoksi tällä hetkellä kaikki pisteet ovat todella arvokkaita. 

Edellinen kohtaaminen huhtikuussa Raatissa päättyi oululaisten 3-0 voittoon. Viime kaudella otteluiden voitot menivät tasan ja loppusarjassa viimeinen ottelu päättyi tasapeliin. Epäilemättä FC Hakan leirissä janotaan revanssia ja tämän illan ottelusta on lupa odottaa todella kovaa taistelua. Ottelusta on vaikea nostaa kumpaakaan ennakkosuosikiksi. Oululaiset voittivat edellisen ottelun selkein numeroin, mutta siitä on aikaa ja joukkueiden omat pelit ovat kehittyneet siitä. Toisaalta FC Haka on paha kotijoukkue ja Valkeakoskella odotetaan isoa yleisöä Tehtikselle perjantai-iltaan. 

Perjantaina vierailemme valkeakoskella, kun vastaan asettuu samoille sijoituksille meidän kanssamme hamuava FC Haka. Koskilaiset ovat hieman muuttaneet omaa pelaamistaan edellisestä ja heidän pelaaminen on monipuolistunut. Lisäksi he ovat pelanneet pelinsä hieman eri formaatioilla silti unohtamatta omaa pelillistä identiteettiään. Ottelussa tulee varmasti olemaan kova intensiteetti, paljon kaksinkamppailuja ja peli, jossa pitää olla tarkkana viimeiseen vihellykseen asti. He ovat ottaneet tässä kuussa kotonaan kovia päänahkoja, joten kaiken pitää onnistua, jos haluamme saada täydet pisteet sieltä mukaan.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko