Ennakko Edustus

Haastajasarja lähenee loppuaan ja tänään on AC Oulun toiseksi viimeinen ottelu tämän kauden Veikkausliigassa, kun vastaan asettuu FC Honka. Ottelu alkaa kello 18.30. Ottelua voi seurata Oulussa yhteistyökumppaneiden Oluthuone Leskisen, Bar Wingerin ja Jumprun tiloissa sekä kotisohvalta Ruutu Urheilun palvelun kautta.

Kummallakaan joukkueella ei ole enää kilpailullista panosta tämän illan pelissä eikä liiemmälti lopuissa otteluissa. Tämä onkin se ilta, jossa kysytään ammattiylpeyttä ja todellista voittamisen tahtoa kummaltakin joukkueelta. Vaikka panokset olisivatkin vähissä, niin katsomossa kuin kotikatsomoissa on faneja, joille mikään ottelu ei ole täysin panokseton.

AC Oulun osalta kausi jatkuu vielä Veikkausliigan karsinnoissa ensi viikolla RoPSia vastaan, joten nyt on tärkeä ottelu myös niitä ajatellen. Tänään voi kokeilla uusia asioita pelissä sekä jopa vielä rohkeammin yrittää maalin tekemistä ja sitä kautta saada itseluottamusta korkeammalle maalinteon suhteen.

FC Honka tavoitteli tällä kaudella Euro-pelejä, mutta he jäivät niiden ulkopuolelle vaisun loppukauden vuoksi. Heillä ei ole kilpailullisesti enää pelattavaa tämän kauden sarjassa, mutta kotiottelu on aina kotiottelu. Paikalla on varmasti omat kannattajat, joille he haluavat pelata viimeisen kerran tälle kaudelle. Jos ei aiemminkaan, niin ei tänäänkään tule helppo iltapuhde oululaisille.

Laivastonsiniset ovat hävinneet kummatkin aiemmat kohtaamiset espoolaisten kanssa tällä kaudelle, joten revanssi voiton muodossa maistuisi varmasti tänä iltana. Tänään tullaan varmasti näkemään samaa pelaamista, kuin parissa viime ottelussa uuden päävalmentajan alaisuudessa. Suurin odotus kohdistuu varmasti maalin tekemiseen, joten toivottavasti tänään laitetaan palloa verkkoon.

Kommentit

“Pelin panokset ovat selvät. Niitä ei liiemmin ole. Mutta meille tärkeintä on hoitaa kausi ennen karsintoja kunnialla pakettiin. FC Honka olisi tähän erinomainen päänahka, joten voittoa lähdetään hakemaan. Ja tiedämme, että meidän ei kannata ruveta nyt himmailemaan ennen tärkeitä pelejä. Vaan lähdetään parantelemaan omaa tekemistämme entisestään. Omassa pelaamisessamme meidän tulee välttää heidän prässitrappiä, jonka he tekevät laitakaistalle.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelua.

 

“Ottaen alkukausi huomioon niin olemme tyytyväisiä, että tavoitteemme eli säilyminen korkeimmalla sarjatasolla on edelleen mahdollinen. Vauhtisokeus helposti iskee, kuten ehkä vähän kesällä Oulussa kävi, mutta kyllähän realismi on ollut tiedossa. Olemme nyt karsintapelien päässä kauden päätavoitteestamme.  Sarjapaikkamme säilyttäminen on meille kuin mestaruus.”, vastaa Tavikainen kysyttäessä mietteitä Veikkausliiga-karsinnoista.

Kokoonpanotilanne

Kevin Larsson poissa loukkaantumisen vuoksi.

Seuraa heitä

“Hongan puolelta täytyy nostaa Dani Hatakka, joka on FC Hongan pelin avaamisen avainhahmo. Lisäksi heidän 1. linjan rakentelu tuottaa tuolle puolelle helposti ylivoimatilanteita, koska yksi pelaaja siirtyy ylemmäs. Joten meidän täytyy pysyä tiiviinä ja pitää paikkamme.”, nostaa Tavikainen espoolaisten riveistä seurattavaksi.

 

“Meidän joukkueesta haluan nostaa Yann Fillionin ja Sergei Eremenkon. Yann on pelannut hyvin ja hänen pitkä potkunsa tuo peliin erilaisia ulottuvuuksia. Sergein kohdalla maali odottaa tulemistaan, mutta valitettavasti tolppiin on kolahdellu toistaiseksi. Hänellä on hyvä potkutekniikka ja tekee kurinalaisesti töitä joukkueen eteen.”, nostaa Tavikainen omien riveistä seurattavaksi.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko