Ennakko Edustus

Vastustaja kovenee edellisestä, kun sarjan kärkipaikalla majaileva Kuopion Palloseura saapuu tänään illaksi Ouluun. Ottelu alkaa Raatissa kello 18.00 ja liput ennakkoon voit hankkia seurakaupasta.

AC Oululla on tänään kevään kovin tasomittari, kun KuPS asettuu vastaan illan ottelussa. Kuopiolaiset ovat pelanneet 28 ottelua ilman tappioita, joka on Veikkausliigan ennätys. Kaikkien aikojen ennätys on kuitenkin Mestaruussarjan ajoilta ja se on oululaisten nimissä. Nimittäin Oulun Palloseura pitää ennätystä hallussaan, kun se pelasi jopa 29 ottelua ilman tappioita kausilla 1980 ja 1981. Tänään olisi hyvä päivä katkaista ennätys ja pitää se edelleen oululaisten nimissä.

KuPSin kaataminen ei ole mikään helppo tehtävä, josta kertoo edellä mainittu ennätys ja sarjan kärjessä oleminen. Kallaveden rannan keltamustat ovat erittäin laadukas joukkue Veikkausliigaan ja heillä on myös tarkoitus menestyä Euro-kentillä. Viime kaudella mestaruuskaan ei ollut kaukana, kun kauden viimeisessä ottelussa olisi voitolla HJK:a vastaan tullut kultaiset mitalit kaulaan, mutta ottelu päättyi tasan ja helsinkiläisten juhliin. Tuosta on epäilemättä jäänyt paljon hampaan koloon ja tänä vuonna Kuopiossa odotellaan mestaruutta.

Joukkueet ovat tuttuja harjoituskaudelta, kun viime kauden jälkeen kohtaamisia on ollut yhteensä kolme. Edelliskauden jälkeen yhteisiä otteluita on ollut kolme, joista kaksi harjoitusotteluita ja yksi Liigacupin ottelu. Liigacupin ottelussa KuPS oli 3-0 parempi, mutta harjoitupelit päättyivät tasatuloksiin kumpikin. 

AC Oulu lähtee hakemaan toista peräkkäistä voittoa ja samalla oululaisten tappiottomien otteluiden putken kasvattamista neljän pelin mittaiseksi tai viiden, jos Suomen Cupin ottelu välissä lasketaan mukaan. Vaikka kuopiolaiset lähtevät illan taistoon selvänä ennakkosuosikkina, niin Laivastonsiniset ovat osoittaneet taistelutahtonsa ja -kykynsä, joten tänään nähdään varmasti jännittävä ottelu Raatissa.

Vastus ei ainakaan helpotu, kun vastaan tulee sarjakärki. Kupsia vastaan päästiin useaan otteeseen pelaamaan jo talvikaudella, joten tuskin kumpikaan pääsee toista pahasti yllättämään illan kamppailussa. Kupsilla on vahva identiteetti ja siihen he ovat luottaneet Simon Kuopioon tulemisesta asti. Mutta hieno peli on tulossa taas tänään ja toivottavaa on, että kotiyleisön tuki siivittää taas meidät sellaiseen lentoon, jotta KuPSin putki saataisiin katki.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

Tänään tarvitaan todella tukea 12. pelaajasta! Tule kannustamaan AC Oulu voittoon!

Liput ennakkoon saat seurakaupasta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko