Ennakko Edustus

AC Oulun urakka Veikkausliigassa jatkuu sunnuntaina kotikentällä Raatissa klo 18.30 alkavassa ottelussa. Vieraaksi saapuu Helsingin IFK ja kaikkien iloksi kotijoukkue saa taakseen kotiyleisön – AC Oulu ottaa stadionille maksimissaan 2000 katsojaa.

Urheilun ystävien suureksi iloksi Aluehallintovirasto kevensi koronarajoituksia. Uusien ohjeiden myötä AC Oulu pystyy järjestämään terveysturvallisen ottelutapahtuman noin 2000 katsojalle. Voimassa on edelleen paljon erityisjärjestelyjä, joten otteluun saapuvien tulee ehdottomasti lukea tapahtumainfo.

Vierasjoukkue HIFK on aloittanut kauden yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä, joten punapaidat etenevät yhä ilman tappioita. Talven aikana tausta- ja talousasioiden vuoksi paljon julkisuudessa esiintynyt seura sai työrauhan urheilulliseen tekemiseen vasta liigalisenssin saamisen jälkeen. Verrattain lyhyessä ajassa kasattu joukkue on tehnyt hyvää jälkeä. Helsinkiläisten paidasta löytyy runsaasti kokeneita Veikkausliigapelaajia kuten Jani Bäckman, Jukka Halme, Hannu Patronen, Sakari Mattila ja kumppanit. Joukkueen peliä pyörittää taitava Mosa Yaghoubi,joka tunnetaan kentällä myös hieman kyseenalaisista tempuista. Kauden sarja-avauksessa mies otti suihkukomennuksen näyttämällä kansainvälisiä käsimerkkejä SJK-väen suutaan.

AC Oulu ja HIFK eivät ole kohdanneet aikaisemmin Veikkausliigatasolla, mutta Ykkösessä seurat ovat taistelleet pisteistä peräti 11 kertaa. AC Oulu on hieman niskan päällä viidellä voitolla ja kolmella tasapelillä. HIFK on voittanut kolme kertaa. AC Oulun paidassa HIFK:ta maalinteossa kolmesti ovat onnistuneet Janne Hietanen, Mika Nurmela ja Alberto Alvarado Morin.

Kotijoukkue on aloittanut kauden kolmella tappiolla, eikä tuloksiin voi luonnollisesti olla tyytyväinen. Sunnuntaina on kuitenkin jälleen mahdollisuus kääntää kurssia. AC Oulu toivottaa kotiyleisön lämpimästi tervetulleeksi joukkueen taakse. Muistakaa pukeutua lämpimästi – Suomen kesä ei yllätä!

Kommentit

– Sunnuntaina on hieno mahdollisuus taistella jälleen pisteistä. HIFK:ta vastaan on pelattu Ykkösessä usein kiihkeitä matseja, joissa kaksinkamppailuita on nähty tavallista enemmän. Sunnuntaina tilanne tuskin muuttuu, kun vettä tulee ja kenttä on liukas. Meidän pitää onnistua todella hyvin, jotta pistetili saadaan avattua, mutta joukkue on todella innoissaan siitä, että yleisöä saa tulla. Nyt jokainen kaivaa sen toppatakin vielä kerran esiin ja tulee paikalle, AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos kannustaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta on sivussa varmuudella ainoastaan hyökkääjä David Popa, joka kuntouttaa alaraajavammaa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko