Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat kauden ensimmäisessä ottelussa Raatissa. Ottelu alkaa kello 18.00 ja liput otteluun saat ennakkoon AC Oulun seurakaupasta.

On jälleen aika saapua kotistadionille omien eteen pelaamaan. Raatti ja vihertävä nurmikko. Näky jota oululaiset jalkapalloihmiset ovat odottaneet. Vihdoinkin se hetki on tänään, kun AC Oulu saa vastaansa pirteästi kautensa aloittaneen FC Hakan. 

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kerran toisensa Kuortaneella AC Oulun leiriviikon päätteeksi ja tuolloin valkeakoskelaiset olivat 1-0 parempia. Mustavalkoinen vierasjoukkue on aloittanut kautensa todella mainiosti ja he ovat sarjataulukossa ennen tämän illan ottelua kolmantena. Heillä on tilillään kolme voittoa ja yksi tappio, joka tuli toisella kierroksella FC Honkaa vastaan.

AC Oulu ei ole vielä päässyt voittojen makuun, vaikka lähellä on ollut. Joukkueen otteet ovat olleet hyviä varsinkin hyökkäyspäähän, mutta valitettavasti omissa on kolissut turhan usein. Peli on kuitenkin hyvissä uomissa, joten edellisten otteluiden lopputuloksiin ei kannata ihan liikaa tuijotella. Taistelutahtoakaan joukkueelta ei ole aiemmissa otteluissa puuttunut, joten tänään voidaan hyvinkin odottaa täyttä pistepottia Ouluun, vaikka vastus tulee olemaan kova.

Illan ottelussa kohtaavat Veikkausliigan tämän hetken kaksi maalitykkiä. Lee Erwin Hakasta ja Laivastonsinisten Michael Lopez ovat kumpikin pussittaneet neljä maalia sarjassa. Lisäksi kumpikin on tehnyt maalin kolmessa ottelussa ja yhdessä kaksi maalia, joista toinen on ollut rankkari. Nähtäväksi jää mikä on asetelma tämän illan jälkeen.  

“Valmennuskurssien takia jäi reissu väliin. Olisin halunnut olla paikalla. Varsinkin kun peli vielä päättyi kuten päättyi. Matsin lähtökohdat sairastelun takia olivat hankalat. Pelaajat antoivat kuitenkin kaikkensa ja siitä johtuen tulos oli myös suuri pettymys. Noina hetkinä etenkin harmittaa, ettei ole joukkueen mukana antamassa tukea.”, taustoittaa apuvalmentaja Teemu Tavikainen omaa poissaoloaan edellisestä ottelusta.

“Vihdoinkin päästään pelaamaan kotikentälle! Se on tässä päälimmäisenä mielessä. Meillä on upeat fanit ja etenkin siksi on hienoa päästä pelaamaan näitä pelejä täällä Oulussa. Lisäksi ei toki haittaa, että matkarasituksesta saa välillä kärsiä vastustajakin.”, fiilistelee Tavikainen Raatissa pelaamista.

“Haka on erittäin suoraviivainen joukkue, jolla on selkeät vahvuusalueet ja paikat, joihin voimme myös iskeä. Niihin asioihin ollaan kiinnitetty huomiota tämän viikon aikana. Pelistä tulee varmasti myös fyysinen ja siihen tulee valmistautua henkisesti.”, analysoi Tavikainen illan vastustajaa. 

ACOTV

Otteluennakko