Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa tänään Liigacupin toisessa lohkovaiheen ottelussaan VPS:n. Ottelua voi seurata suorana Ruutu-palvelussa ja peli alkaa kello 17.45.

Liigacup jatkuu tänään toisella lohkovaiheen ottelulla Vaasassa. AC Oulu kohtaa Veikkausliigaan nousseen VPS:n. Kumpikin joukkue pelasi viime viikonloppuna ensimmäiset ottelunsa ja saivat heti alkuun kovan testi, kun vastassa oli viime kauden hopea- ja pronssimitalistit. AC Oulu pelasi SJK:n vieraana tasa 2-2 ja VPS hävisi KuPSille Kuopiossa lukemin 3-1.

Kumpikin joukkue on kerinnyt pelaamaan tänä vuonna kaksi ottelua. Kolme oli ajatus, mutta yhteinen harjoitusottelu Oulussa jouduttiin perumaan tammikuun puolivälissä AC Oulun koronatartuntojen vuoksi. Molemmilla joukkueilla on yksi voitollinen harjoitusottelu Ykkösen joukkueita vastaan ja viime viikonlopun Liigacupin pelit. Viikon takaiseen nähden nyt kumpikin joukkue on saanut infoa toistensa kilpailullisista otteista, joten valmistautuminen on varmasti pitemmälle vietyä kummassakin joukkueessa.

Tämän päivän otteluun ennakkosuosikkina marssii kentälle oululaiset. Nousijajoukkueen rooli ei ole koskaan helppo ja sen oululaiset huomasivat viime kaudella. Nyt tilanne on eri ja joukkuetta muutettu sen verran, että tästä ottelussa ennakkoon vaaka kallistuu oululaisten puolelle.

Kommentit

“SJK:a vastaan pelattiin ihan hyvä peli ja siitä on hyvä jatkaa. Johdettiin peliä jo 2-0, joten meillä oli jopa saumat voittaa. Muutamia yksityiskohtia siitä pelistä on nyt treeneissä petrattu ja peli on käyty läpi, jotta olisimme parempia tämän päivänottelussa. VPS pelasi pirteästi omassa avausottelussaan KuPSia vastaan ja se lupaa illalle hyvää matsia. Omaa pelaamista pitää vielä parantaa ja uskomme, että siinä on avaimet, jos haluamme Vaasasta kolme pistettä mukaan.”, summaa valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelun lähtökohtia.

Kokoonpanotilanne

AC Oulu lähtee otteluun eheämmällä kokoonpanolla, kuin viikko sitten. Poissa vain puolustaja Riku Selander ja keskikenttäpelaaja Magnus Breitenmoser.

Seuraa heitä

Steven Morrissey on edelleen kovanluokan pelimies ja meidän pitää pystyä saamaan hänen vahvuudet pois.”, nostaa Tavikainen seurattavaksi vastustajan leiristä Ruudun välityksellä.

 

“Omalta puolelta on nostettava VPS:sta Ouluun tullut Samu Alanko Zarta, jolle varmasti vastus on mieluinen. Samu on kuin uudelleen herännyt taas päästyään laidalle ja tulee varmasti tuottamaan vastustajalle harmaita hiuksia omalla yksi vastaan yksi uhallaan sekä auttaa omaa jengiä erinomaisella puolustusmoraalillaan.”, nostaa Tavikainen omasta joukkueesta seurattavaksi.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko