Ennakko Edustus

Vaasassa pelataan tänään jo kolmatta kertaa tälle kaudelle Veikkausliigaa. Tänään AC Oulu kohtaa Vepsun Lemonsoft Stadionilla klo 19.00 alkavassa ottelussa. Oulussa ottelua voi seurata livenä Laivastonsinisten yhteistyökumppaneiden tiloissa Jumpru Pubissa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta pelin näet livenä Ruutu+ -palvelussa.

AC Oulu varmisti viime viikonloppuna kärkisijan Haastajasarjassa ja sitä myöten myös paikan Eurolopputurnaukseen. Tämän illan ottelussa ei ole enää kilpailullista tavoitetta muuten, kuin kolmen pisteen tavoittelu. Illan vastustajalla on pelissä enemmän, kun he tavoittelevat viimeistä mahdollista paikkaa Haastajasarjan kautta päästä pelaamaan Europleijareita.

Edellisestä kohtaamisesta ei jäänyt Oulussa mitään hyvää muisteltavaa, päinvastoin. Kaikki, mikä pystyi menemään pieleen, meni pieleen. Vaasalaiset tulivat pilaamaan seuran AC Oulun 20-vuotisjuhlat 0-6 voitolla kesän suurimman kotiyleisön edessä. Sen ottelun jälkipyykkiä pestään edelleen, joten jos joskus niin tänään olisi hyvä sauma ottaa ainakin kentällä revanssi ja tuoda kolme pistettä Ouluun.

Kummallakin on siis omalla tavallaan tänään panosta pelissä, joten odotettavissa on todella jännittävä ottelu. Molemmat lähtevät iltaan voittoputkessa ja hyvävireisenä. Vepsulla on kolmen ja AC Oululla neljän voiton putki takana sekä molemmat ovat tehneet paljon maaleja edellisissä otteluissaan. Oululaisilla on myös tappioton putki kuuden ottelun mittainen ennen tätä iltaa, joten nähtäväksi jää kumman putket jatkuu. VPS on ollut läpi vuoden vaikea vastus Laivastonsinisille aina talvikaudelta asti, kun kauden avauksen tasapeliä lukuunottamatta muut ottelut ovat päättyneet vaasalaisten voittoihin. Tänään ennakkosuosikki otteluun on VPS, vaikka oululaiset ovat Haastajasarjan kärjessä, mutta mikään läpihuutojuttu tämä ei tule olemaan, vaan odotettavissa on kiihkeä ottelu Vaasassa.

VPS on hyvin organisoitu joukkue, joka ehkä jossain määrin pääsi tällä kaudella osan joukkueista yllättämään. He voivat lähteä peliin suhteellisen rennosti, koska ovat säilyttäneet sarjapaikkansa jo. Nyt Nuorela-Sillanpää joukkoineen on varmaan jo siirtäneet katseet mahdollisiin europleijareihin, joten panosta tässä pelissä heillä on.

Vaasalaiset ovat pitäneet pelitavastaan kiinni läpi kauden. He eivät ota liikaa riskejä alhaalla, vaan pelaavat melko suoraviivaisesti ylöspäin. Yleensä hyökkäykset päättyvät keskitykseen. Lisäksi he taklaavat, repivät ja raastavat. Tätä varmasti on myös luvassa ja lauantaina. Tähän fyysiseen haasteeseen meidän pitää olla valmiina.

Meidän täytyy luottaa silti omaan pelaamiseen ja liikuttaa palloa nopeasti, jotta emme itse aiheuta ylimääräisiä painiotteluita kentällä. Lisäksi puolustuserikoistilanteissa meidän täytyy olla huolellisia ja välttää, ettei anneta Vepsulle niitä turhaan. Varmasti vaikea matsi on joka tapauksessa tulossa. Kurakeli ja vastassa VPS. Kolmen pisteen eteen meidän täytyy laittaa kaikki peliin.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

Varmuudella tämän illan ottelusta on poissa Sandro Embaló, Samuel Anini jr., Riku Selander, Magnus Breitenmoser.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko