Ennakko Edustus

AC Oulu ja IFK Marienhamn kohtaavat toistamiseen tälle kaudelle lauantaina Raatissa klo 17.00 alkavassa ottelussa. Rasmus Karjalainen palaa kotiin ja pelaa ensimmäisen ottelunsa Laivastonsinisissä tälle kaudelle.

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli saarelaisten juhlaa Ahvenanmaalla, kun he voittivat kotiottelunsa kylmän kevättuulen siivittämänä luvuin 2-1. Lauantaina Oulussa toivotaan kaunista säätä, mutta pohjoista puhuria joukkueelta ja sitä kautta revanssia saaren vierailulta.

Grönavit on ollut Laivastonsinisille aina vaikea vastustaja. Maratontaulukossa on 11 kohtaamista, joista oululaiset ovat voittaneet vain kolme ja saarelaiset puolestaan ovat vieneet pisteet mennessään kuusi kertaa. Viime kaudella AC Oulu pystyi voittamaan vain yhdesti kotiottelussa hyvävireisen jaksonsa aikana heinä-elokuussa ja kaksi muuta ottelua tuotti tappion jatkosarjassa kotona ja alkukaudesta vieraissa Ahvenanmaalla.

IFK lähtee lauantai-illan taistoon neljän ottelun tappiottomien pelien putkessa. Edellisellä kierroksella vihreävalkoiset pelasivat tasan Kamratderbyssä ja sitä ennen he voittivat VPS:n maalein 3-1 Vaasassa. Saarelaiset ovat selättäneet alkukauden tehottomuuden ja ovat iskeneet viimeisessä viidessä ottelussa yhdeksän maalia. Lauantai-iltana vastaan astelee siis varsin hyvävireinen maarianhaminalaisjoukkue.

AC Oulu lähtee lauantain matsiin erittäin vakuuttavan esityksen jälkeen Tampereella, jossa oululaiset kaatoivat Ilveksen 2-0. Laivastonsiniset pesivät kasvonsa edellisen pahasti pieleen menneen kotiottelun jälkeen, mutta Oulussa janotaan varmasti myös samanlaista esitystä, kuin Ratinassa viime viikolla. Jos joukkue jatkaa parastaan, mitä tällä kaudella on useasti nähty, niin mitään estettä voitolle ei ole. Lauantaina tullaan todennäköisesti näkemään taisteleva ja kaikkensa antava kotijoukkue, joka haluaa varmasti näyttäytyä ihan eri tavalla, kuin juhlaottelussa kotiyleisön edessä.

Lauantai-ilta on myös Rasmus Karjalaisen paluu Laivastonsinisiin usean muualla vietettyjen vuosien jälkeen. Edellisen kerran Rasse edusti AC Oulu kaudella 2016 Ykkösessä.

IFK Mariehamn on ollut viimeaikoina erinomaisessa vireessä ja ovat keränneet paljon pisteitä. He ovat tehneet pieniä muutoksia, mutta eivät ole luopuneet kumminkaan tavastaan pelata. Heillä on erinomainen vastahyökkäysjoukkue ja he laukovat erittäin paljon.
Meillä pitää olla hyvä valmius puolustamiseen meidän pitäessä palloa, koska he ovat varmasti kytiksellä, jos mahdollisia epätasapainotilanteita syntyy heidän pallonriistotilanteidensa jälkeen.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko