Ennakko Edustus

EM-kisojen finaalin etkot pelataan tänään Tapiolan urheilupuistossa. Oululaiset ovat matkustaneet etelään ja hakevat revanssia kotitappiosta. Ottelu alkaa kello 18.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana. AC Oulun yhteistyöravintoloista matsia voi nauttia Jumprun, Leskisen ja Wingerin tiloissa.

AC Oulu ja FC Honka kohtaavat toisen kerran Veikkausliigassa tälle kaudelle. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kesäkuun puolivälissä Raatissa. Tuolloin espoolaiset hakivat voiton 0-2. AC Oulu on sen jälkeen avannut pistetilinsä voittamalla KTP:n vieraissa ja pelannut kotona tasan.

Tilanne on siinä mielessä sama, kuin aiemmassa kohtaamisessa, että kumpikin on alisuorittanut odotuksiin nähden ja lähtevät hakemaan kipeästi tarvitsemia pisteitä. Oululaiset janoavat toista voittoa ja pois taulukon hänniltä. AC Oululla on edelleen hyvät mahdollisuudet saavuttaa tavoitteensa eli säilyttää sarjapaikka suoraan. Se on tällä hetkellä neljän pisteen ja parin maalin päässä. Espoolaiset vuorostaan unelmoivat varmasti yhä europeleihin pääsemisestä ja epäilemättä minimitavoite loppukaudeksi on ylempi loppusarja.

FC Honka on keskellä omia europelien ruuhkaa ja he kohtasivat färsaarelaisen NSI Runavikin viime torstaina Helsingissä, joka päättyi maalittomaan tasapeliin. He pelaavat uudelleen Runavikia vastaan torstaina Färsaarilla. Otteluruuhkassa olevat espoolaiset joutuvat varmasti kierrättämään pelaajia rotaatiossa kuormituksen tasaamiseksi, mutta mikään helppo vastus ei kentälle varmasti tule.

Oululaiset lähtevät otteluun luottavaisina. Joukkueen peli on parantunut koko ajan ja sitä myötä odotukset lisäpisteistä on noussut niin joukkueella kuin varmasti kannattajilla. Kaksi viimeistä peliä ovat osoittaneet, että joukkue on kilpailukykyinen ja pystyy laittamaan sarjan kärkijoukkueet myös ahtaalle. AC Oulu lähtee varmasti taas aktiivisesti peliin ja laittaa espoolaisten alakerran kiireiseksi prässi- ja hyökkäyspelillä.

Kommentit

”Kyllä meidän tavoite on, että me lähdetään sieltä pois 3 pisteen kanssa. Meillä parantunut peli viime aikoina ja lähdetään jatkamaan niistä asioista, mitkä viime peleissä on onnistunut. FC Honka on taitava pallollinen joukkue, niin meidän prässi- ja puolustuspelaaminen korostuu entisestään. Niillä on ollut peli torstaina ja heillä ei jalat välttämättä ole terävimmillään vielä sunnuntaina, niin siihen meidän pitää pystyä iskemään.”, ennakoi Anselmi Nurmela sunnuntai-illan peliä.

Kokoonpanotilanne

Miika Koskela, Jarkko Hurme ja Nikolas Saira ovat poissa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi.

Seuraa heitä

Ota seurantaan viime peleissä moneen maalipaikkaan noussut OTC-sijoituksen ja Craftmanin kummipelaaja Anselmi Nurmela. Toistaiseksi maali on antanut odottaa itseään, mutta niin lähellä on käynyt, että se maali tulee varmasti lähiaikoina. Toivottavasti jo tänään.

 

Toinen seurattava on viime aikoina alakerran päällikkönä häärinyt Ekovirtauksen ja Visorin kummipelaaja puolustaja Ruxi, joka teki maalin Kotkaa vastaan viime pelissä Raatissa. Hän pystyy tuomaan palloa hyökkäyssuuntaan ja luo keskityksistä maalitilanteita vastustajan maalille.