Ennakko Edustus

Vihdoin ja viimein se alkaa. Nimittäin AC Oulun uusi taival Veikkausliigassa. Edellisistä liigakausista 2007 ja 2010 on jo jonkin verran vettä virrannut Oulujoessa, mutta nyt Laivastonsiniset ovat jälleen liigajoukkue. Valitettavasti ensimmäinen kotiottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä. Ottelun voi katsoa Ruutu+-palvelussa.

Maanantaina kauden avausotteluun Raatissa vastaan asettuu Ilves, jonka kanssa AC Oulu taisteli Ykkösessä kausina 2013-2014. Kaudella 2014 Veikkausliigaan nousi poikkeuksellisesti kolme joukkuetta ja juuri Ilves oli se kolmas joukkue joka nousi AC Oulun nenän edestä liigaan, paremman maalieron turvin.

Tälle kaudelle Ilveksen joukkue on uusiutunut rajusti viime kaudesta. Seuraan on saapunut yhdeksän uutta pelaajaa mm. hyökkääjä Eetu Vertainen HJK:sta, keskikenttäpelaaja Teemu Jäntti FC Lahdesta sekä maalivahti Rasmus Leislahti Hongasta. Lähtijöiden listalla on 13 nimeä, joista mainitsemisen arvoisia ovat ainakin ex-ACO Jair (HJK), maalivahti Mika Hilander (Haka) sekä keskikentän taituri Lauri Ala-Myllymäki (Venezia FC).

Ilveksen taival Suomen Cupissa ei ollut järin antoisa, sillä joukkue hävisi kaikki kolme lohkovaiheen ottelua. Näistä yksi ottelu oli AC Oulua vastaan, jossa Laivastonsiniset ottivat hienon 1-2 vierasvoiton Pirkkahallista. Ilves-ottelu oli ainut mistä AC Oulu nappasi pisteitä Suomen Cupin kolmesta lohkovaiheen ottelusta.

Suomen Cupin jälkeisissä harjoitusotteluissa AC Oulu on pelannut ailahtelevasti. Voitot joukkue nappasi Hakasta, KPV:sta, VPS:sta sekä RoPS:sta. Häviöt tuli HJK:ta, Jippoa ja Herculesta vastaan. Kenraaliharjoitus SJK:ta vastaan päättyi 1-1 tasapeliin.

Keväisin puhuttaa aina luonnonurmikenttien kunnot. Suomen pohjoisimmalla lämmitetyllä luonnonnurmella on käytetty kaikki mahdolliset keinot, että nurmi olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Mun Oulun haastattelussa kenttämestari Jari Karinranta kertoo, että lämmöt on laitettu päälle Raatissa jo 1. maaliskuuta.

Kommentit

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola odottaa innolla maanantain ottelua. 

 

– Hienoa että kausi alkaa vihdoinkin, itsellä ainakin ihan normaali olotila, lähinnä odottava! Tunnelmat joukkueessa todella hyvät ja innostuneet, ollaan valmiina näyttämään. Harjoituskaudella on hyvä, että joukkueelle tulee erilaisia kokemuksia, jotta osaamme joukkueena käsitellä niitä. Ajatukset on kuitenkin isossa kuvassa olleet vain sarjassa. Maanantailta odotan että pelaajat ovat rentoja ja heittäytyvät pelaamaan tekemällä sovittuja asioita. Periaatteessa ihan sama ketä kohdataan kun kaikkia vastaan pelataan sekä kotona että vieraissa, päättää Ahola.

 

Kauden 2015 jälkeen AC Oulusta Ilvekseen siirtynyt Tuure Siira on iloinen oululaisten paluusta liigaan. 

 

– Ouluun on aina ilo palata! Valehtelisin jos väittäisin, että ei tunnu oudolta pelata AC Oulua vastaan. Paljon oon vuosien aikana seurannu ja joka vuosi nousua odottanut, odotus sitte viime kaudella palkittiin. Luulisin, että maanantaina tulee aika kovaa vääntöä olemaan. Raatti ei varmaan vielä ihan parhaassa kunnossa ole nii pitää vain olla valmis kaikkeen, kertoo Whatsappin kautta tavoitettu Siira.

 

Jarkko Hurme pelasi ja palasi

 

AC Oulun riveissä edellisellä liigakaudella pelannut puolustaja Jarkko Hurme palasi 10 vuoden tauon jälkeen kotikaupunkinsa joukkueeseen. Edellisen liigakauden jälkeen Hurme kerkesi käydä pelaamassa Turun Palloseurassa, norjalaisessa Oddsissa sekä Seinäjoen Jalkapallokerhossa ja Kokkolan Palloveikoissa. Hurme nousi myös Huuhkajiin ja iski 2014 EM-karsinnoissa huikean tasoitusmaalin Kreikkaa vastaan. 

 

– Seura on mennyt 10 vuoden aikana huimasti eteenpäin. On tullut omaa hallia Heinäpäähän, jossa saa treenata silloin kun haluaa. Lisäksi seuralla on nyt omaa jalkapallon ulkopuolista liiketoimintaa. Joukkue on nyt oululaisempi mitä se oli edellisellä liigakaudella. Mukava ollut huomata, että nyt on saatu oululaisia junioreita mukaan joukkueeseen. Yleisesti ottaen tässä on terveempi pohja, eikä haeta mitään pikavoittoja, vaan rakennetaan seuraa pala palalta isommaksi, vertaa Hurme. 

 

Henkilökohtaiset tavoitteet eivät ole Hurmeelle numeraalisia tällä kaudella. 

 

– Jos muutama nuorempi pelaaja saisi otettua askelia ylöspäin omien vinkkien avulla, olisin todella tyytyväinen. 

 

Mutta minkälainen tunnelma joukkueen pukukopissa on talven aikana ollut ja minkälaisia persoonia kopista löytyy?

 

– Kopissa meillä on ollut erittäin hyvä tunnelma. Jokainen saa olla oma itsensä, siellä ei katsota ketään ylöspäin eikä varsinkaan alaspäin. Hiljaisempia kavereita kopista löytyy kuten minä ja vitsin vääntäjiä kuten Liimatan Otso ja Kähkösen Severi. Huoltaja-Jakella ei myöskään yleensä jää tarinat piippuun.

 

– Pientä noottia täytyy kuitenkin antaa nuorisosastolle, joka hoitaa kopin siisteydestä. Välillä on pitänyt kapteeniston ärähtää kun ei ole harja tarpeeksi heilunut, jatkaa Hurme naurahtaen. 

 

Ilves-ottelusta Hurme odottaa mielenkiintoista kamppailua, jossa vastaan asettuu rutinoitunut liigajoukkue.

 

Jarkko Wissin Ilves on eniten valmentajansa näköinen joukkue Veikkausliigassa, jolla on selkeä pelitapa. Periksiantamaton ja suoraviivainen joukkue. Tärkeintä meillä on luottaa maanantaina omaan peliin, eikä lähetä vastustajan pelitapaan mukaan ja tätä kautta saada ottelusta hyvä tulos.

 

– Nyt on tärkeää kasvattaa itseluottamusta ja uskottavuutta. Talvikaudella mitä on liigajoukkueita kohdattu niin kaikkia vastaan on suhteellisen tasaista ollut, joten ei tässä tarvitse ketään lähteä nöyristelemään. Joka ottelussa on kolme pistettä otettavissa ja vastustajille pitää tehdä selväksi, että niitä ei meiltä ilmaiseksi saa, päättää Hurme. 

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanoon ei ole valittavissa Severi Kähkönen, joka on kuitenkin palannut jo harjoitusvahvuuteen. Muuten päävalmentaja Aholalla on vapaat kädet valita miehet kentälle ja vaihtopenkille.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko