Ennakko Edustus

AC Oulu ja SJK kohtaavat tänään Liigacupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa Seinäjoella. Peliä voi seurata suorana Ruutu-palvelussa, joka alkaa kello 14.45.

AC Oulu kohtaa Liigacupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa SJK:n Seinäjoella. Viime viikonloppuna pelatun harjoitusottelun jälkeen tämän päivän kamppailuun voidaan lähteä varovaisen luottavaisina. Maalihanat on avattu useamman pelaajan toimesta ja oma pää pysyi puhtaana, joten itseluottamus on varmasti kohdillaan.

SJK on 2010-luvun kestomenestyjä aivan muutamia viime vuosia lukuunottamatta ja oli myös edellisen Liigacupin finaalissa 2016. Seinäjoella haetaan varmasti menestystä myös tänä vuonna ja joukkue lähtee kauteen uudella valmennuksella oululaisten tavoin. Seinäjokiset ovat kerinneet pelaamaan tälle vuodelle jo kolme harjoitusottelua ja saaneet näin kauden hyvin käyntiin, kun oululaisten vastaava määrä on jäänyt yhteen vallitsevan korona-tilanteen vuoksi. SJK on pelannut tasan FC Hakaa vastaan ja viikko sitten he voittivat harjoitusottelun virolaista Paide Linnameeskondia vastaan. Seinäjoella ollaan siis askeleen tai kaksi edellä tätä harjoituskautta, kun ovat päässeet mittauttamaan useammin omaa tasoaan.

Oululaiset lähtevät otteluun haastajana ja rasitteena on lisäksi muutaman tärkeän pelaajan poisjäänti. Ottelu on kuitenkin hyvä tason mittaus siihen, missä tällä hetkellä joukkue ja pelaajat menevät tasollisesti.

Kommentit

”Tottakai tätä ottelua on jo tovi odoteltu. Kiva nähdä, missä mennään suhteessa muihin ja miten harjoitellut asiat toteutuu pelissä. Joukkueen valmistautuminen otteluun on sujunut normaaliin malliin.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen iltapäivän ottelun tunnelmia.

Kokoonpanotilanne

”Meiltä on poissa Aapo Heikkilä, Nuutti Kaikkonen, Rafael Floro ja Rafinha, mutta kaikilla heillä on painavat henkilökohtaiset syyt poissaoloon. Harmillista, että näin monta sattuu samaan ajankohtaan, mutta tälläistä joskus sattuu.”, päivittää Tavikainen joukkueen kokoonpanotilannetta.

Seuraa heitä

”Vastustajan puolelta kyllä kiinnostaa nähdä millaisia asioita viime vuoden HIFK:n valmentaja Joaquín Gómez on tuonut SJK:n porukkaan mukaansa.”, miettii Tavikainen SJK:n kokoonpanosta.

 

”Meiltä mielenkiinto kannattaa suunnata kaupungin omaan poikaan Miika Koskelaan, jonka pelaaminen kehittyy kokoajan. Miika on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo useita miesten pelejä, mutta todellinen läpimurto Veikkausliigassa vielä jäi viime kaudelta loukkaantumisen takia tekemättä. Nyt toppari on terveenä ja kaikki on omissa käsissä. Tuleva peli Seinäjoella on myös hänelle hyvä testi. Tasaisuutta on saatava otteisiin ja keskittyminen on kestettävä viimeiseen minuuttiin asti. Lahjakkuutta on tänä vuonna jalostettava kovalla työllä ja silloin seuraava taso on mahdollista saavuttaa.”, kommentoi Tavikainen omasta leiristä seurattavaksi.

ACOTV

Otteluennakko