Ennakko Edustus

AC Oulu on tänäkin vuonna istunut OuBusin kyydissä tuhansia kilometrejä. Tämän kauden viimeinen matka alkoi tänään lauantaina ja päättyy huomenna sunnuntaina. Siinä välissä joukkue ehtii viettää hotelliyön Tampereella sekä pelata FC Hämeenlinnan vieraana kauden viimeisen vierasottelun.

Käytännössä jo putoamisen varmistanut FC Hämeenlinna on ollut tämän kauden aikana kaikkea muuta paitsi helppo vastustaja AC Oululle. Kahdessa keskinäisessä ottelussa on syntynyt ainoastaan yksi maali ja tästä vastasi FC Hämeenlinna kotikentällään. Oulussa pelattiin maaliton tasapeli, joten oululaisnippu ei ole onnistunut tekemään maaliakaan hämeenlinnalaisten maaliin. FC Hämeenlinna ei ole osoittanut vaikeasta sarjatilanteesta huolimatta lepsuilun merkkejä, josta kertoo edellisen kierroksen hieno voitto FC Viikingeistä. Helppoa ottelua ei ole siis missään nimessä syytä odottaa. AC Oulu lähtee luonnollisesti voittamaan ottelua suurimpana panoksena säilyttää sarjan viides tila, joka takaa yhden ylimääräisen kotiottelun myös ensi kaudeksi.

– Hämeenlinna on onnistunut tuhoamaan meidän pelin kahdesti tällä kaudella ja nyt niin ei saa tapahtua. Harjoituksissa on ollut hyvää jollotusta ja kaikki se tulee siirtää huomiseen otteluun. Joukkueen pitää puolustaa ja hyökätä kurinalaisesti yhdessä, jonka onnistuessa tulemme olemaan vahvoilla, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen ennakoi.

AC Oulu saa keskikentälleen takaisin erittäin mieluisan palasen, kun kapteeni Jani Kauppila palaa kahden ottelun pelikiellostaan. Viikolla saatiin myös ikäviä uutisia, kun Tuure Siira sai harjoituksissa puujalan ja Joonas Sohlo loukkasi selkäänsä. Molemmat huilaavat siis sunnuntain ottelun.

FC Hämeenlinna – AC Oulu
Kaurianlan stadion
30.9. klo 15:00