Ennakko Edustus

Ykkösen sarjakausi alkaa AC Oulun osalta lauantaina Raatin stadionilla klo 17.00. Vieraaksi Laivastonsinisille saapuu IF Gnistan Helsingistä. Ottelutapahtumassa on yleisömäärärajoituksia.

Harvoin Suomessa sarja-avaus pelataan kesäkuun lopussa ja vieläpä helleaallon alla. Nyt kuitenkin pelataan – erikoisen koronakevään jälkeen jokaisella joukkueella riittää taatusti virtaa päästä tositoimiin.

AC Oulun viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet 2-2-tasapeliin JS Herculesta vastaan, 0-0-tasapeliin Rovaniemen Palloseuraa vastaan sekä 0-1-tappioon Suomen Cupin neljännesvälierässä FC Honkaa vastaan. Laivastonsinisten esitykset ovat olleet kovinkin nousujohteisia ja Jyrki Aholan suojatit ovat valmiita Ykkösen sarja-avaukseen.

Vierailija IF Gnistan lukeutuu sarjanousijoihin, mutta nimilistaa katsellessa ei sitä välttämättä uskoisi – seura on onnistunut käyttämään hyväkseen pääkaupunkiseudun suuren pelaajamassan ja joukkueesta löytyy valtava määrä kokemusta Veikkausliigasta ja alemmilta sarjatasoilta. Myös nuorta ja nälkäistä tulevaisuuden potentiaalia ei joukkueesta puutu.

Joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa vain kolme kertaa. AC Oulu on voittanut kohtaamisista kaksi ja kerran kolme pistettä ovat jääneet ”Kipinän” pistepussiin. Edellinen kohtaaminen on kuitenkin kaudelta 2017, joten molempien joukkueiden kokoonpanot ovat luonnollisesti muuttuneet paljon.

Kommentit

– Kauan odotettu sarja-avaus Raatissa. Nurmi on loistokunnossa ja kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä terveinä. Vastustajan riveistä löytyy paljon kokemusta ja tuttuja nimiä suurelle jalkapalloyleisölle. Uskon meidän kuitenkin olevan vahvoilla, kunhan toteutamme omaa suunnitelmaa ja sitä peliä, jota osaamme. Joukkueessa on hyvä meininki päällä ja toivon, että se välittyy katsomoon ja saadaan hyvä startti kaudelle, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola alustaa.

Kokoonpanotilanne

Tällä hetkellä kaikki AC Oulun pelaajat ovat valmennusryhmän käytettävissä. Farmijoukkue OLS pelaa ottelunsa vasta sunnuntaina, joten penkki lienee lauantain kamppailussa hyvinkin täynnä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko