Ennakko Edustus

AC Oulu jatkaa Ykkösen taivalta vierasottelulla Kokkolan Palloveikkoja vastaan. Ottelu perinteikkäällä Keskuskentällä alkaa lauantaina klo 17.00. Otteluun on lähdössä iso joukko AC Oulun kannattajia, jonka lisäksi kisastudiota pidetään jälleen Wingerin tiloissa osoitteessa Aleksanterinkatu 21.

Kovia satsauksia tehnyt KPV on sarjan ennakkosuosikki. Suosikin viitta on vaatinut veronsa alkukaudella ja vihreäpaitojen peli ei ole toistaiseksi lähtenyt lentoon. Viidestä ottelusta pisteitä on kertynyt kahdeksan kappaletta, jolla irtoaa tasaisessa sarjassa kolmostila.

Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että AC Oulu on kerännyt kaksi pistettä vähemmän ja löytyy puolestaan kolmanneksi viimeiseltä paikalta. Laivastonsinisten kausi on ollut kotiotteluissa pelkkiä voittoja ja vieraissa pelkkiä tappioita – on siis selvää, että Mika Lähderinteen suojatit janoavat lauantaina avauspisteitä myös vieraskentältä.

Kommentit

– Pitkän reissun ja tappion jälkeen haavat on nuoltu ja on mahtava päästä haastamaan sarjan ennakkosuosikki heidän kotikentällä. Meidän peli on ailahdellut liikaa – Klubia vastaan avausjakso oli hyvä ja paikkoja oli siirtyä johtoon. Tappioasemassa meidän maltti on karannut ja peli on mennyt kipsiin. Pienistä asioista tulee isoja ja lauantaina on hyvä sauma lähteä kääntämään kurssia vieraspelien osalta. Odotan taistelupeliä ja meiltä kolmea pinnaa, AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu harjoituksissa jalkansa uudestaan loukannut Josue Soto. Alberto Alvarado Morin puolestaan palaa kahden ottelun huilin jälkeen takaisin kentälle.

Seuraa heitä

KPV:n riveissä katseet kääntyvät hyökkääjä Kalle Multaseen, joka on heilutellut verkkoja Ykkösessä ennätystahtiin kausi toisensa jälkeen. Tällä sesongillä maaleja on syntynyt neljä kappaletta.