Ennakko Edustus

Sunnuntaina Valkeakosken legendaarisella Tehtaankentällä kello 18:30 kohtaavat kaksi kauden nihkeästi aloittanutta joukkuetta, kun AC Oulua isännöi FC Haka.

Joukkueet lähtevät kamppailuun samankaltaisilla pelillisillä ennakkotunnelmilla, sillä kauden ensimmäisen viiden pelin jakso on ollut molemmille kokonaisuudessaan nihkeä. Haka on sarjassa seitsemäntenä viiden pelin jälkeen kuudella pisteellä, kun AC Oulu on sarjassa kahdeksantena viidellä pisteellä.

 

Yhtäläisiä tekijöitä joukkueilla on ollut alkukaudella se, että molemmissa päissä verkko on helissyt. AC Oulu on onnistunut tekemään 8 maalia, ja FC Haka on puolestaan heiluttanut vastustajan maaliverkkoa 11 kertaa. Molemmilla joukkueilla tehtyjen maalien määrä on ollut riittävä siihen, että pistetilin olisi tullut karttua enemmän.

Kun FC Haka on päästänyt 10 maalia, ja AC Oulu 11 maalia viidessä pelatussa kamppailussa, on helppo päätellä mistä homma on kiikastanut.

Molempien tulee näin ollen siis tarkentaa puolustuspeliään, mikäli joukkueet mielivät taistella noususta veikkausliigaan.

 

FC Haka on jo onnistunutkin hieman puolustuspeliään petraamaan, sillä Haka kohtasi viime kierroksella FC Jazzin maalittomaan tasapelin päättyneessä ottelussa. AC Oulun edellinen ottelu Mikkelissä päättyi eeppisen toisen jakson jälkeen loppulukemiin 3-3.

 

AC Oululta vaaditaan kauden paras esitys sunnuntaina, jotta voitosta voidaan haaveilla. Haka on osoittanut, että se pystyy naulaamaan palloja verkkoon, joten sunnuntaina laivastonsinisen puolustusmuurin on oltava täyttä rautaa, jos pisteitä meinataan ottaa mukaan Valkeakoskelta.

 

Joukkueet ovat kohdanneet vuosien saatossa virallisissa otteluissa yhteensä 13 kertaa. FC Haka on ollut keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä, voittaen peleistä viisi, AC Oulun voittosarakkeen puolestaan näyttäen kolmea voittoa valkeakoskelaisista. Pistejakoon joukkueet ovat päätyneet viidesti.

 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli viime kaudella elokuussa, ottelu päättyi tuolloin AC Oulun voittoon lukemin 2-4.Tuolloin laivastonsinisille maaliverkkoa venyttivät Morten Gerster Peipinen, Janne Hietanen, Mika Nurmela ja Dritan Stafsula.

 

On mielenkiintoista nähdä tuleeko ottelusta edellisen FC Haka – AC Oulu-ottelun kaltainen maali-iloittelu, sillä puolustuspeli ei ole ollut kummallakaan joukkueella tällä kaudella vielä aivan täydessä terässä. Toisaalta tässä valossa on myös lupa odottaa, että joukkueet lähtevät puolustustietoisemmin kamppailuun, jolloin lopputulemana voi olla hyvinkin tiukka ja tarkka maalin peli.

Kommentit

– MP-ottelu käytiin alkuviikosta läpi kovalla kädellä ja asioita on käsitelty. Kokoonpanohuolia on yhä, mutta monen pelaajan kuntoutuminen lähestyy. Näiden asioiden taakse ei voida piiloutua – sunnuntaina kentällä täytyy näkyä suunnatonta paloa oman maalin varjeluun ja voittamiseen, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

Edellisessä ottelussa loukkaantunut Matias Ojala joutuu huilaamaan noin kuukauden nilkkavamman vuoksi. Antti Peura palaa kokoonpanoon, mutta Tuure Siira, Chrispine Odula ja Antti Uimaniemi ovat edelleen sivussa.

Seuraa heitä

FC Haka: Joukkueen ilmapiiri

 

Alkuviikosta tuli ikäviä uutisia FC Hakan taloustilanteesta, ja jopa uhka siitä että FC Haka ei välttämättä pysty pelaamaan kautta loppuun Ykkösessä on olemassa.Miten tämä uutinen näkyy Hakan pelaajien tekemisessä?

 

AC Oulu: Pekka Welling

 

Tuore ylioppilas on tuonut vaihdosta tultuaan hyvää voimaa hyökkäykseen – onko avauspaikan vuoro?