Ennakko Edustus

AC Oulu lähtee kääntämään mollivoittoista alkukauttaan FC Viikingien kustannuksella sunnuntaina kotikentällään. Vuosien varrelta erittäin tutuksi tullut itähelsinkiläisryhmä sytyttää oululaisnipun taatusti taistelemaan pisteistä viimeiseen vihellykseen saakka.

FC Viikingit ja AC Oulu ovat pelanneet kaudesta 2002 saakka jokainen vuosi samalla sarjatasolla, lukuunottamatta kauden 2010 poikkeusta, jolloin oululaiset pelasivat Veikkausliigassa ja FC Viikingit Ykkösessä. Virallisia kohtaamisia on kertynyt 17 kappaletta, joista AC Oulun voittoon on päättynyt viisi ottelua. Tasapeliin on päädytty kuusi kertaa, kuten myös FC Viikinkien voittoon. Tasaisuudesta kertoo myös maaliero – molemmat joukkueet ovat onnistuneet heiluttaa maaliverkkoa 26 kertaa.

Historian kirjoja ei ole kuitenkaa syytä tuijottaa, vaan tuleva ottelu on täysin oma lukunsa. Vierailijat ovat avanneet kautensa nousujohteisesti – neljästä pelistä kaksi ensimmäistä päättyivät tappioon, mutta kaksi viimeistä ovat olleet voitokkaita. Joukkue on siis taatusti hyvässä vireessä ja haaste AC Oululle mitä mainioin. Kotijoukkue ei voi olla alkukauteensa millään tavoin tyytyväinen, sillä 3 pistettä viidestä ottelusta on seurahistorian heikoin suoritus. Peli on itsessään kulkenut mallikkaasta, mutta oma tehottumuus sekä vastustajan tehokkuus ovat syöneet pistepottia roimasti.

AC Oulu saa otteluun mieluisan aseen, kun norsunluurannikkolainen hyökkääjä Venance Zézé esittäytyy ensimmäistä kertaa kotiyleisölle. ”Zezetosta” odotetaankin ratkaisiaa omaan hyökkäyspäähän, mutta samalla myös muiden pelaajien tulee nostaa tasoaan.

Päävalmentaja Juha Malisella on siitä mieluisa tilanne, että loukkaantumishuolia joukkueessa ei tällä hetkellä ole. Myös kotiyleisön tuki on joukkueelle vaikeassa tilanteessa kullan arvoista – Tervetuloa seuraamaan ottelua! AC Oulu – FC Viikingit sunnuntaina 27.5. klo 18:30 Raatin Stadionilla.

Lue tuorein ACIAA-lehti TÄÄLLÄ>>