Ennakko Edustus

Lauantaina on jälleen tärkeät pisteet jaossa Raatissa. AC Oulu saa vieraakseen Vasa IFK:n, kun Laivastonsiniset hakevat paluuta voittojen tielle. Ottelu kotistadionilla alkaa kello 16:00.

Sarjataulukossa AC Oulu on viidentenä 33 pisteellä, kun VIFK on sarjajumbona 14 pisteellä. Kotivoitolla Laivastonsiniset nousisivat sarjassa tasapisteisiin Turun Palloseuran sekä PK-35 Vantaan kanssa. AC Oululla pelattuja otteluita on 20, kun Vasa IFK on pelannut 21 peliä.

AC Oulu lähtee lauantain kamppailuun jatkamaan kymmenen tappiottoman ottelun putkeaan. Voittoja ei viime aikoina ole Laivastonsinisille ropissut, sillä joukkueen viidestä edellisestä kamppailusta kolme on päättynyt tasapeliin. Joukkue pelasi edellisessä ottelussaan FC Jazzin vieraana Porissa 0-0 tasapelin, jota edelsi 1-1 kotitasapeli TPS:ää vastaan. Tämän lisäksi joukkue pelasi Jyväskylässä JJK:n vieraana 0-0 tasapelin.


Voitot joukkue on ottanut viiden pelin kuntopuntarin aikana PK-35:stä kotonaan lukemin 3-2, sekä niin ikään kotivoiton Tammisaarelaisesta Ekenäs IF:stä. Ekenäsiä vastaan käyty kamppailu päättyi AC Oulun 2-1 voittoon. 
AC Oulun kymmenen tappiottoman ottelun putki sisältää kuusi voittoa, ja neljä tasapeliä. Tappiottoman putken aikana joukkue on voittanut FC Jazzin kotonaan, VIFK:n vieraissa, Mikkelin Palloilijat kotonaan, PS Kemin kotonaan, sekä edellä mainitut Ekenäs IF:n ja PK-35:n. Edellä mainittujen tasapelien lisäksi joukkue pelasi Valkeakoskella FC Hakan vieraana heinäkuun lopussa pelatussa ottelussa 1-1 tasapelin.

Vasa IFK kaatoi edellisessä kamppailussaan Mikkelin Palloilijat kotonaan ja otti tärkeän kotivoiton säilymistaisteluaan ajatellen. Voitto katkaisi vaasalaisten kymmenen voitottoman ottelun putken. Vaasalaisten murheellinen putki sisälsi seitsemän tappiota ja kolme tasapeliä.

Lauantaina pelattava VIFK-ottelu on Laivastonsinisten kauden 11. kotiottelu. AC Oulu on Ykkösessä tällä hetkellä sarjan kolmanneksi kovin kotijoukkue tilastojen puolesta. Kotivoittoja joukkue on kasannut seitsemän. Kotonaan se on kaatanut lauantain vastustaja VIFK:n lisäksi PS Kemin kahdesti, FC Jazzin, Mikkelin Palloilijat, Ekenäs IF:n sekä PK-35 Vantaan. Molemmat kotiottelut Turun Palloseuraa vastaan päättyivät tasan, ja ainoan kotitappion AC Oulu koki kauden avausottelussa vantaalaiselle PK-35:lle. Maaliero kotiotteluissa on AC Oulun hyväksi 17–10. VIFK on Ykkösen huonoin vierasjoukkue. Yhteensä tilillä on yksi vierasvoitto, kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota. Vierasotteluissa VIFK:n maaliero on 10–32.

Lauantaina pelattava ottelu on joukkueiden kolmas keskinäinen ottelu tällä kaudella Ykkösessä. Ensimmäisen ottelun AC Oulu voitti kotonaan lukemin 3-2, Dritan Stafsulan sekä Kemo Darboen kahdella osumalla. Vaasalaisten molemmat maalit kamppailussa iski Males Lombo. Kauden toinen kohtaaminen Vaasassa päättyi AC Oulun 0-1 vierasvoittoon Aapo Heikkilän maalilla. Yhteneväisyyksiä kahdessa ottelussa olivat AC Oulun selkeä pallonhallinta, ja onkin odotettavissa, että AC Oulu on jälleen hallitsevampi osapuoli lauantain kauden viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet kaikkeensa seitsemän kertaa. Otteluista viisi on päättynyt AC Oulun voittoon, kerran on päädytty tasapeliin ja VIFK on onnistunut vain kerran voittamaan Laivastonsiniset. Tämä tapahtui joukkueiden historian ensimmäisessä kohtaamisessa 1.7.2006, kun VIFK haki vierasvoiton AC Oulusta lukemin 1-2. Kaikkien seitsemän keskinäisen pelatun otteluiden maaliero on AC Oulun hyväksi 16-7.

Kommentit

– Fakta on se, että meidän täytyy voittaa ottelu. Fakta on myös se, että meidän ei tule ajatella yhtään seuraavaa tilannetta pidemmälle – keskittyminen täytyy olla sataprosenttisesti läsnä. Muussa tapauksessa tulee noutaja. Syksyn peleissä esiin nousevat henkisesti vahvat pelaajat, joita uskon meidän kopista löytyvän. Kovilla panoksilla pelaaminen on syy kilpaurheilla ja myös seurata sitä. Näistä tilanteista pitää nauttia ja toivon Raattiin jälleen paljon kotiyleisöä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen sanoo.

Kokoonpanotilanne

Joukkue pääsee lähtemään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla lauantain otteluun Janne Hietasen kärsittyä pelikieltonsa.

Seuraa heitä

Johannes Wentin #30, AC Oulu

 

Alessandro Marzuolin lähdön myötä Wentin kantaa ykkösmaalivahdin viittaa harteillaan loppukauden ajan. ”Jonttu” pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Ykkösessä kotiyleisön edessä lauantaina. Wentin on pelannut tällä kaudella Ykkösessä kolme ottelua, joista kahdessa hän on pelannut nollapelin.


 

Janne Henriksson #1, VIFK

 

Vaasalaisten maalivahti Janne Henriksson on vaasalaisten kannalta avainpelaaja ottelussa. Jos VIFK mielii pisteitä lauantain kamppailusta, on Henrikssonin onnistuttava maalinsuullaan täydellisesti. Ottelusta on odotettavissa AC Oulun hallintaa, jolloin Henriksson pääsee näyttämään torjuntatyöskentelykykyjään useasti.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko