Ennakko Edustus

AC Oulu ja Turun Palloseura kohtaavat Ykkösen toisen kierroksen ottelussa Raatissa lauantaina kello 15:00. Tappiot avauskierroksella kärsineet joukkueet haluavat kääntää kurssinsa välittömästi voitokkaaksi.

TPS putosi viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta Ykköseen. Murrosvaiheessa elävä legendaarinen turkulaisseura hakee uutta nousua ennen kaikkea omien kasvattien voimalla. Budjettia rajusti leikannut TPS kuuluu kaikesta huolimatta Ykkösen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin. Joukkueesta löytyy nuorten lupausten lisäksi myös äärettömän paljon kokemusta. Viime kaudella FC KTP:ssä maaleja iskenyt Jussi Aalto ja Mikko Hyyrynen ovat tuttuja nimiä maalintekijätilastoista myös Veikkausliigasta.

AC Oulu ja TPS ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kuusi kertaa. Turkulaiset ovat vieneet aikaisemmista kohtaamisista pisteet viisi kertaa ja kertaalleen on pelattu tasan. Edellinen kohtaaminen on maaliskuulta 2014, kun TPS pudotti AC Oulun Suomen Cupista Arina Areenalla. Vuosi ja kuviot ovat kuitenkin uudet ja lauantaina pelataan Ykkösen tuikitärkeistä pisteistä kaudelle 2015.

Molemmat joukkueet kärsivät avauskierroksella tappiot – AC Oulu hävisi kotikentällä PK-35 Vantaalle lukemin 1-3 ja porilainen FC Jazz kävi hakemassa pisteet TPS:n kustannuksella 0-2-vierasvoitolla. Selvää on, että lauantaina molemmat joukkueet tulevat taistelemaan kolmesta pisteestä kynsin hampain.

Kommentit

– Viime viikolta jäi pelkästään parannettavaa. Se ottelu on kuitenkin käsitelty ja lauantaina on uusi päivä. Meidän täytyy saada oma tuttu peli kulkemaan paremmin ja sitä kautta myös puolustaminen on helpompaa. Ja siinäkin tapauksessa, jos peli ei rullaa, täytyy laittaa itsensä likoon satakymmenen prosenttia. Sairaslista näyttää vieläkin huonolta, mutta kentällä on 11 taistelevaa jätkää, kun peli alkaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

 

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Chrispine Odula ja Antti Uimaniemi, joiden palaaminen kokoonpanoon saattaa venyä heinäkuulle saakka. Muiden pelaajien osalta pelikunto ratkeaa ottelupäivänä.

 

Seuraa heitä

#1 Alessandro Marzuoli, AC Oulu

– Tappiosta huolimatta torjui monta tilannetta PK-35 Vantaata vastaan. Saako ”hullu italialainen” puolustuslinjan kuntoon?

 

#10 Jussi Aalto, TPS

– ”Geru” tykitti viime kaudella 25 maalia FC KTP:n paidassa. Saadaanko tämä maalipyssy kuriin?

 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko