Ennakko Edustus

AC Oulu ja SJK iskevät yhteen Suomen Cupin avausottelussa lauantaina klo 16.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä Heinäpään jalkapallohallissa, mutta Ruutu näyttää ottelun livenä.

AC Oululla on takana kolme harjoitusottelua. RoPS ja KPV kävivät kokemassa Laivastonsinisten lujuuden Garam Masalassa pelatuissa harjoitusotteluissa – KuPS puolestaan nollasi oululaiset omassa kotihallissa voittaen 2-0.

SJK ja AC Oulu ovat vuosien saatossa ottaneet mittaa toisistaan virallisissa otteluissa kuusi kertaa ja harjoitusotteluissa niin ikään kuusi kertaa. Tasaisempaa ei olisi voinut olla, sillä molemmat ottelusarjat ovat menneet saldolla 2-2-2. Ykkösessä pelatut ottelut olivat erittäin laadukkaita, eikä tunnetta kentältä puuttunut. Keskinäisten otteluiden paras maalintekijä kolmella osumalla on SJK:n paidassa esiintynyt Daniel Caumo. AC Oululta Joonas Sohlo osui keskinäisissä otteluissa kaksi kertaa.

SJK:n karistaessa Ykkösen pölyt kengistään ennen kauden 2013 päätteeksi, on joukkueiden kohtaamisia saatu odottaa reilut seitsemän vuotta. SJK operoi Suomen mittapuulla isolla resursseilla, eikä Pohjanmaalla voida olla tyytyväisiä mikäli seura jää europelien ulkopuolelle – viime vuosina tavoitteet eivät ole toki täyttyneet. Jani Honkavaaran valmentama joukkue on vahvistunut viime aikoina kovalla kädellä. Oululaisittain joukkueen mielenkiintoisin pelaaja on OLS-kasvatti Ville Tikkanen.

Kommentit

– Joukkueessa on hyvä fiilis tällä hetkellä. Peli on kehittynyt koko ajan. Toki takana on tosi kova treeniviikko, eikä olla sen suhteen himmattu ollenkaan. Haluan, että me näytetään lauantain kotiottelussa kuuluvamme Veikkausliigaan. Yhtään ei säästellä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

 

– Todella tärkeä saada joukkueena kovia pelejä yhdessä. SJK on tosi hyvä joukkue, mutta lähdemme toki haastamaan heitä kotikentällä tosisaan. Meillä on paljon uusia pelaajia, joten pelitavan sisäistäminen vie toki aikansa, AC Oulun kokeneeseen kaartiin kuuluva Rafinha kertoo.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta on sivussa ainakin pienestä alaraajavammasta kärsivä Miika Koskela.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko