Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa lauantaina Kokkolaan sarjanousija KPV:n vieraaksi. Ottelusta on tulossa varmasti kiihkeä kamppailu, koska AC Oulun kannattajia on tulossa paikanpäälle ainakin bussilastillisen verran.

AC Oulu otti viime kierroksella kauden ensimmäisen voittonsa, kun FC Jazz kaatui lukemin 4-1. Tätä ennen Laivastonsiniset hävisivät kotona Jarolla, pelasivat tasan vieraissa KTP:n kanssa sekä hävisivät vieraissa GrIFK:lle. Kauden aloituksessa on ollut siis kaksi hyvää ja kaksi huonoa peliä. Toivotaan että Kokkolassa AC Oulu jatkaa positiivisia otteita. Laivastonsinisten paras maalintekijä on tähän mennessä ollut keskikentän ankkuri David Ramadingaye kolmella osumalla. 

Nousijajoukkue KPV:n kauden aloitus on sen sijaan ollut tyrmäävä. Kokkolalaiset ovat pelanneet kolme ottelua ja voittaneet niistä kaikki maalierolla 8-0. Vastassa KPV:llä on ollut kahdessa kotiottelussa GrIFK ja EIF, vieraissa he kohtasivat FC Hakan. Vihreäpaitaisen KPV:n paras maalintekijä on tähän mennessä ollut Washilly Tshibasu kolmella maalilla. Lisäksi Teemu Mäki on tehnyt kaksi maalia. Kahdeksasta maalista joukkue on tehnyt kuusi erikoistilanteista, joten Laivastonsinisten tulee ottaa ne äärimmäisen tarkasti. 

AC Oulu ja KPV kohtasivat harjoituskaudella kaksi kertaa. Helmikuussa Kipparihallissa pelattu kohtaaminen päättyi hyvän esityksen päätteeksi KPV:n 1-0 voittoon. Huhtikuussa Heinäpäässä pelattu toinen kamppailu päättyi vastaavasti AC Oulun 1-0 voittoon. Tuolloin AC Oulun voittomaalin iski Gabriel Braga. Joukkueet olivat siis harjoituskaudella tasaväkisiä, mutta tuloksissa tulee ottaa huomioon se että AC Oulun kokoonpanoon on tullut rajuja muutoksia verrattuna helmikuiseen harjoitusotteluun. KPV:lle tuon jälkeen on tullut ainoana vahvistuksena Felix Gustavsson.

AC Oulun kannattajat järjestävät otteluun bussikyydityksen, joten Kokkolassa tullaan varmasti näkemään ja kuulemaan AC Oulun faneja. Ottelu pelataan Kokkolassa Santahaan tekonurmella. 

Kommentit

– Kaikki varmasti halusivat paremman kauden aloituksen, mutta olemme parantaneet peliämme ja voitimme viime ottelun. Meidän itseluottamus nousi huomattavasti tämän voiton jälkeen. Pelasimme hyvin ja teimme neljä maalia, joista yhden itse, joten meidän on ollut helpompi valmistautua seuraavaan peliin. KPV on saanut kaudelleen erinomaisen startin, ja he ovat fyysisesti vahva joukkue. Heidän parhaat puolensa ovat erikoistilanteet, erityisesti kulmapotkut. Tulee varmasti kova ottelu, mutta voitimme heidät harjoituskaudella, joten uskon että saamme positiivisen tuloksen, kertoo AC Oulun keskikenttäpelaaja Miroslav Paunovic.

 

– Meidän täytyy saada ottelussa heti pallonhallinta itsellemme. Lisäksi pyrimme pitämään painopisteen hyökkäyspäässä. Meidän tulee olla alusta asti hereillä sekä pelata vahvasti ja rohkeasti. KPV on isokokoinen joukkue, jossa on nyt voittojen myötä varmasti hyvä meininki. He tulevat olemaan ottelussa jonkinasteinen suosikki jos katsotaan sarjataulukkoa, mutta meillä on kaikki avaimet hyvän tulokseen, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Anselmi Nurmela tekee paluun kokoonpanoon. Niklas Jokelainen on flunssassa ja Petteri Pietola ei pysty pelaamaan jalassa olevan tulehduksen vuoksi. Poissa ovat edelleen myös Antti Peura ja Markus Heikkinen. Henry Mäkäräisen tilanne on lisäksi epävarma sairastelun vuoksi. 

ACOTV

Otteluennakko