Ennakko Edustus

Torstaina 1.8. AC Oulu pelaa Tampereella, jossa tervakaupungin ylpeys kohtaa Ykkösen nousijajoukkue Ilveksen. Voitolla oululaisryhmä ohittaa Ilveksen sarjataulukossa ja nousee pisteen päähän alkukautta hallinneesta SJK:sta.

AC Oulu pelasi viimeksi keskiviikkona 24.7., kun huikeassa Oulun paikallisottelussa OPS kaatui lukemin 3-1. Mika Nurmela palasi pelikieltonsa jälkeen tositoimiin ja oli mukana oululaisten kaikissa maaleissa. AC Oulun voitettua viikkoa aiemmin myös Kajaanissa lähdetään Tammelasta hakemaan kolmatta perättäistä voittoa. AC Oulu on ennen Ilves-ottelua hyvissä asemissa aivan Ykkösen kärjen tuntumassa. Otteluun lähdettäessä Ilves on Ykkösen kolmantena 28 pisteellään ja AC Oulu neljäntenä 27 pisteellään. Ilves on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin 33 pistettä kerännyt kärkijoukkue Haka ja AC Oulu yhden ottelun Hakaa vähemmän. Edellisessä ottelussaan Ilves kärsi 2-1-tappion Joensuussa, kun sarjapaikastaan taisteleva JIPPO yllätti keltavihreät.

Seurat kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa Oulussa, ja tuolloin historian ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet jaettiin 2-2-tasatuloksella. Aapo Heikkilä ja Janne Hietanen viimeistelivät oululaisten maalit, kun taas vierasjoukkueesta osuivat Aapo Lappalainen ja Jonne Hjelm. AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen uskoo, että Tampereella nähdään hyvätasoinen ottelu kahden kärkipaikkaa tavoittelevan joukkueen välillä.

– Ilveksellä ja tamperelaisella jalkapallolla on pitkät perinteet, joten heidän nousunsa Ykkösen kärjen tuntumaan ei ole suuremmin yllättänyt. Heillä on laaja rinki ja runko koostuu kotimaisista pelimiehistä, joista usealla on kokemusta kovemmistakin sarjoista. Tammelan stadionin nurmella nähdään kaksi hyvään syöttöpeliin pyrkivää joukkuetta, joilla molemmilla on vielä avaimet käsissään syyskierrosten huipennusta silmällä pitäen, Ojanen ennakoi torstain ottelua.

Seuraa heitä, Ilves:
# 5 Antti Ojanperä – kokenut alakerran pelaaja edusti TamUa lähes vuosikymmenen ajan.
# 14 Kalle Multanen – kahdeksan maalia tämän kauden Ykkösessä.

Matias Ojala kävi paikallisottelun jälkeen HSV:n testissä, mutta palaa tähän otteluun laivastonsinisten kokoonpanoon. Ojala saapuu Hampurista Ouluun aikaisin keskiviikkona. Daniel Owusu on loukkaantuneena sivussa ja armeijassa oleva Henry Mäkäräinen ei pääse mukaan Ilves-peliin. Sen sijaan Sami Hyvärinen ja Joni Mäkelä lienevät kokoonpanossa Tammelan stadionilla. Ilveksen puolelta Toni Kallio ja Jaakko Juuti ovat pelikiellossa.

Ilves – AC Oulu
Torstaina 1.8. kello 18:30
Tammelan stadionilla

AC Oulu – TUNNE, JONKA TIETÄÄ!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko