Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa lauantaina klo 16 alkavassa Ykkösen ottelussa FC Jazzin. Joukkueiden tilanteet sarjassa ovat ääripäistä. Laivastonsiniset kamppailevat kiivaasti noususta Veikkausliigaa, kun taasen Jazz säilymisestä Ykkösessä.

Viime kotiottelussa Jaroa vastaan peli ei kulkenut, ja vierasjoukkue vei pisteet suvereenisti 0-3. Nyt on kasvojen pesun aika. Sisuuntuneet Laivastonsiniset kohtaavat sarjan jumbona makaavan FC Jazzin tälle kaudelle viimeistä kertaa. Porilaisten kannalta pahimmassa tapauksessa pelit Ykkösessä päättyvät tähän kauteen. Joukkue on sarjataulukossa viimeisenä, joka tarkoittaa suoraa tippumista Kakkoseen. Kasassa pisteitä on 16, kun toiseksi viimeisellä KTP:llä niitä on 24. Joten porilaiset tarvitsevat pienen ihmeen säilyäkseen.

AC Oulu taasen kamppailee sarjatasonvaihdosta sarjataulukon toisessa päässä. Portti Veikkausliigaan on mahdollista saavuttaa, kun Laivastonsiniset ovat komeasti taulukon toisena. Sarjaa johtaa pisteen erolla TPS. FC Jazzin maalitykki Samu-Petteri Mäkelä on iskenyt porilaisille kunnioitettavat kahdeksan täysosumaa. 14 maalin mies AC Oulun Aristote Mboma johtaa vieläkin sarjan maalipörssiä. Iskeekö Mboma lisää osumia lauantaina Jazzin verkkoon?

Viiden viimeisimmän ottelun kuntopuntarissa Jazz vie yllättäen voiton saldolla 3-1-1. AC Oulun vastaava saldo on 2-0-3. Kuten edellä jo mainittiin Laivastonsinisten edellinen ottelu ei mennyt putkeen, kun Jaro voitti oululaiset selvin lukemin 0-3. Jazz puolestaan otti komean vierasvoiton EIF:n vieraana lukemin 1-2. 

Usea Ykkösen joukkue on jo vaihtanut valmentajaa kesken kauden. Niin on tehnyt myös FC Jazz, kun John Allen siirtyi valmentajaksi FC Interin organisaatioon. Tilalle porilaisjoukkueen luotsiksi pestattiin seuran valmennuspäällikkö Jani Uotinen. Hänen poppakonstinsa ovat toimineet ilmeisen hyvin, koska joukkue on napsinut komeita päänahkoja viime otteluissa. 

Kommentit

– Jazz on pelaava joukkue, joka on pallon kanssa äärimmäisen vaarallinen. Meidän täytyy vain olla hyviä joka suuntaan. Prässätä tehokkaasti, ja pystyä viemään pitkällä pallonhallinnalla kaverilta mehuja ja intoa pois, jotta pääsemme hallitsemaan peliä kokonaisuudessaan. Oma hyvä peli riittää voittoon, joten lähdemme luottavaisin mielin ottamaan kolmea pistettä. Kuusi ottelua jäljellä, josta kolme enää kotona, joten nyt tarvitaan joka pelistä voitto, kertoi päättäisesti kotoa tavoitettu AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanoon palaavat sairastuvalta Markus Heikkinen ja Niilo Hautala. Miroslav Paunovic on nyt myös täydessä kunnossa. Mies oli sivussa kolme kuukautta, ensin loukkantuneena ja myöhemmin lainalla FC YPA:ssa. Poissa ovat pitkäaikaispotilaat Antti Peura ja Petteri Pietola. Pelikiellossa ovat David Ramadingaye ja Gilberto

Seuraa heitä

FC Jazzin keskikentällä nähdään oululaisyleisölle tuttu nimi, kun viime kaudella Laivastonsinisen pelipaidan 11 kertaa päälle pukenut Alfred Mapoka astelee mitä todennäköisimmän Raatin nurmelle tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Hän teki sopimuksen Jazzin kanssa heinäkuun loppupuolella.

 

AC Oulun avauksessa tullaan näkemään vaihtuvuutta edelliseen otteluun verrattuna, koska avauksen vakiokasvot David Ramadingaye ja Gilberto puuttuvat rivistöstä. Tarkkaile siis muutoksia AC Oulun avauskokoonpanossa!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko