Ennakko Edustus

AC Oulu ja FF Jaro kohtaavat torstaina Raatin pimenevässä syysillassa äärimmäisen tärkeässä Ykkösen kamppailussa. Panokset ovat hurjat. Voitolla Laivastonsiniset säilyisivät sarjan piikkipaikalla. Pietarsaaren Jaro taas kaipaa armotta lisäpisteitä, mikä mielii vielä mukaan Veikkausliigan nousutaistoon.

AC Oulu ja FF Jaro ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen tosin tapahtui talvella Suomen Cupin ottelussa Heinäpään Arina Areenalla. Ennen Ykkösen kauden alkua pelattu ottelu päättyi Jaron 0-3 voittoon. Sama trendi jatkui kauden ensimmäisessä Ykkösen kotiottelussa, kun Jaro nappasi jälleen voiton. Tällä kertaa lukemin 0-1. Heinäkuussa joukkueet kohtasivat Pietarsaaressa, jossa pelikentällä pisteet tasattiin lukemin 1-1. Kabinetissa lopputulos muuttui muotoon 0-3, koska Jaro oli peluuttanut sääntöjen vastaisia pelaajia ottelussa.

Jaro on ollut siis Laivastonsinisille vaikea vastustaja, mutta muuten pietarsaarelaisilla ei ole mennyt tällä kaudella putkeen. FF Jaron johto reagoi tähän heinäkuussa, ja suomifutis-legenda Alexei Eremenko senior sai lähtöpassit joukkueesta. Tilalle päävalmentajaksi nousi brittiluotsi Kristian Heames, joka on myös tunnettu nuorten pelaajien kehittäjänä. Heames on ollut Jaron penkin päässä nyt viiden ottelun verran, ja tulokset ovat olleet tyrmääviä.

Saldona on yksi tasapeli, ja peräti neljä voittoa. Viime kierroksella Jaro otti voiton sarjakärki Turun Palloseurasta. Pietarsaaressa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon. Sarjataulukosta Jaro löytyy sijalta viisi, ja pisteitä on tähän mennessä kertynyt 28 kappaletta. Joukkueen paras maalintekijä on Alvarado Morin kuudella täysosumalla. Eremenko seniorin lisäksi hänen poikansa Sergei Eremenko siirtyi Sveitsiin FC Baselin riveihin. Myös toinen Jaro-lupaus Serge Atakayi on siirtymässä ulkomaan kentille. Jaron on vahvistanut rivejään hyökkääjä Samu Alangolla, joka on joukkueessa lainalla Vaasan Palloseurasta.

AC Oulu nappasi viime kierroksella komean voiton KTP:sta lukemin 1-4. Maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla ja peli kulki loistavasti. Muiden kärkijoukkueiden hävitessä, ja Laivastonsinisten voittaessa, nousi AC Oulu maalieron turvin Ykkösen kärkipaikalle. Viiden ottelun kuntopuntari näyttää vielä hieman heikolta, sillä kolmen voiton lisäksi joukkue hävisi kaksi ottelua. Tällä hetkellä pisteitä on kuitenkin kasassa 37 kappaletta, joka oikeuttaa sarjan kärkeen. Parhaana maalintekijänä jatkaa edelleen Ykkösen maalikuningas-ehdokas numero yksi: Aristote Mboma, joka iskenyt 14 täysosumaa. KTP-voitossa Mboma kunnostautui myös syöttäjänä, sillä kaksi loppuhetken maalia syntyivät miehen syötöistä.

Panokset ovat hurjat, ja AC Oulun peli on kulkenut tällä kaudella. Tämän vuoksi myös yleisö on löytänyt otteluihin hyvin paikan päälle. Tähän mennessä Laivastonsinisten kotiotteluita on käynyt katsomassa 13 012 katsojaa, keskiarvon ollessa 1301 katsojaa. Edellisen kerran AC Oulun yleisökeskiarvo on ollut yhtä korkea kaudella 2012. JJK-kotiottelussa katsojia oli 2707 henkilöä, rikotaanko kauden yleisöennätys torstaina Jaro-ottelussa? 

Hyppää AC Oulun mukaan, ja noustaan Veikkausliigaan yhdessä!

Kommentit

– Joukkueessa on itseluottamus kohdillaan voitokkaan Kotkan vierailun jälkeen. Koitamme tässä parhaamme mukaan palautua, ja harjoitella kevyesti. Jaro on ollu meille vaikea vastustaja, mutta nyt valmentaja- ja pelaajavaihdosten myötä vähän arvoitus. He pelaavat hieman eri tavalla, kuin Eremenkon aikaan. Meidän täytyy olla pelissä alusta asti hereillä, ja reagoimme pelin aikana tietyin toimenpitein, mikäli tarve vaatii, kertoi nurmikon leikkuusta tavoitettu AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat pitkäaikaispotilaat Antti Peura ja Petteri Pietola. Lisäksi Markus Heikkinen ja Niilo Hautala parantelevat vielä lievempiä vammojaan. Seuraavassa ottelussa he ovat jo todennäköisesti mukana.

Seuraa heitä

AC Oulun tuorehankinta Cephas Doku osui jo debyytissään Kotkassa. Nähdäänkö nopea ja fyysinen hyökkääjä kentällä myös Raatissa? Rasmus Karjalainen on löytänyt syksylle kovan vireen, ja on paukuttanut kaksi maalia kahteen edelliseen otteluun. Onnistuuko Karjalainen Jaroa vastaan?