Ennakko Edustus

AC Oulun tärkeät ottelut Ykkösessä jatkuvat torstaina kello 18:30, kun Laivastonsiniset saavat kotiotteluun vieraakseen Valkeakosken Hakan.

Sarjataulukossa AC Oulu on viidentenä 36 pisteellä, kun torstain vastustaja Haka on sarjataulukossa heti AC Oulun perässä kuudentena 32 pisteellä. Pelattuja otteluita AC Oululla on 22, Hakalla 23.

AC Oulu lähtee torstai-illan kamppailuun allaan kirvelevä vierastappio Mikkelin Palloilijoita vastaan, joka katkaisi AC Oulun 11 tappiottoman ottelun putken. Pitkästä tappiottomasta putkesta huolimatta, joukkueen peliesitykset eivät ole olleet aivan uomissaan viime kamppailuissa. Peli ei ole ollut vakuuttavalla tasolla kokonaisen 90 minuuttisen ajan kuin muutamissa otteluissa. Kotiotteluissa PS Kemiä sekä jälkimäisessä PK-35-ottelussa on nähty kauden parasta AC Oulua, luovaa hyökkäyspeliä höystettynä kurinalaisella puolustuspelillä ja taistelevalla asenteella. Useita Laivastonsinisten otteluita on leimannut maalintekotilanteissa uupunut viimeinen terävyys, jonka johdosta tehtyjen maalien sarake ei ole toivotun korkea.

AC Oulun viisi edellistä ottelua pitävät sisällään MP-tappion lisäksi kotivoitot Vasa IFK:sta sekä PK-35:stä ja tasapelit FC Jazzia sekä Turun Palloseuraa vastaan. Näissä viidessä edellisessä ottelussa AC Oulu on onnistunut iskemään viisi maalia. Maalit ovat tulleet kolmessa kamppailussa, FC Jazzia ja Mikkelin Palloilijoita vastaan käydyissä otteluissa Laivastonsiniset ovat jääneet tyystin ilman maaleja.

Valkeakosken Hakan viimeaikaiset otteet ovat olleet hapuilevia. Joukkueella on kasassaan viidestä edellisestä ottelusta vain kaksi voittoa, ja loput kolme ottelua se on hävinnyt. Voitot ovat tulleet kotona PK-35:tä sekä JJK:ta vastaan. Tappiot ovat tulleet FC Jazzille ja PS Kemille vieraissa, joiden lisäksi valkeakoskelaiset hävisivät yllättäen kotonaan putoamista vastaan taistelevalle Ekenäs IF:lle. Maaliero näissä viidessä Hakan edellisessä pelissä on 5-6 vastustajien hyväksi.

Torstaina pelattava ottelu on joukkueiden kolmas keskinäinen tällä kaudella. Haka on ollut AC Oululle tällä kaudella hankala vastustaja, sillä kauden kaksi aiempaa Valkeakoskella pelattua ottelua on päättynyt Hakan 1-0 voittoon, sekä 1-1 tasapeliin. AC Oulu lähtee hakemaan kauden ensimmäistä voittoa valkeakoskelaisista pakkoraossa, sillä mikäli joukkue mielii olla mukana nousutaistelussa kauden loppuun saakka, on kotiottelut voitettava.

Torstaina pelattava ottelu on historian saatossa joukkueiden 16 keskinäinen kamppailu. Valkeakosken Haka on ollut Laivastonsinisille paha vastustaja, sillä AC Oulu on onnistunut ainoastaan kolme kertaa voittamaan Hakan. Tasapeliin joukkueet ovat päätynet keskinäisissä kuudesti, ja Haka on poistunut otteluista kuudesti voittajana. AC Oulun edellinen voitto Hakasta on kuitenkin viime kaudelta, kun Laivastonsiniset hakivat vierasvoiton Valkeakoskelta lukemin 2-4.

AC Oulun kotiottelut kuluvalla kaudella ovat sujuneet vahvasti. AC Oulu on Ykkösen kolmanneksi paras kotijoukkue. 11 kotiottelusta AC Oululla on tilillään kahdeksan voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.
Valkeakosken Haka löytyy puolestaan Ykkösen vierastilastoista häntäpäästä, sillä Valkeakoskelaiset ovat Ykkösen kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Hakalla on vierasotteluistaan tilillään yksi voitto, neljä tasapeliä ja kuusi tappiota.

Torstaina AC Oululla on karsintapaikan suhteen pakkovoitto ja joukkueelta vaaditaan todella vahva ja tasapainoinen esitys, että unelma veikkausliigan karsintapaikasta säilyy vielä elossa.

Kommentit

– Nyt jos koskaan täytyy johtavien pelaajien astua esiin. Peliesitysten täytyy yksinkertaisesti parantua ja paikoista on laitettava pallot maaliin. Kauden jälkeen ei saa jäädä selittelyille sijaa, vaan kaikki pitää laittaa likoon yksi tilanne kerrallaan. Fakta on se, että meidän täytyy napata voittoja ja rentouden on säilyttävä raivoisasta yrityksestä huolimatta. Raatin iltavalot ja kotiyleisö ovat hieno yhdistelmä näyttää parastaan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

Kokoonpanotilanne

AC Oulu pääsee lähtemään kamppailuun ilman varmoja poissaoloja. Syksyn sateet ovat tuoneet mukanaan myös flunssa-aallon, jonka myötä pieniä kysymysmerkkejä leijuu ilmassa.

Seuraa heitä

Toni Tahvanainen #26, AC Oulu

 

Maalinteko on ollut viime aikoina nihkeää koko joukkueella. Pystyykö ”Tahvis” ottamaan vastuuta ja iskemään palloa verkkoon valkeakoskelaisia vastaan? AC Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä on iskenyt kuluvalla kaudella viisi maalia, joista neljä on syntynyt kuluvan kauden kahdeksassa edellisessä ottelussa. Tahvanainen on päässyt kauden edetessä parempaan vireeseen, mutta lisämaaleille on tarvetta jatkossakin.


 

Kalle Multanen #17, Valkeakosken Haka

 

Valkeakoskelaisten ykköstykki Kalle Multanen on iskenyt tällä kaudella Ykkösessä 15 maalia, ja on maalipörssin jaetulla kärkisijalla yhdessä PK-35:n Pablo Couñagon kanssa. AC Oulun puolustus saa olla tarkkana maaliahneen hyökkääjän kanssa. Haka voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen AC Oulun kanssa nimenomaan Multasen iskemän maalin avulla.