Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa KTP:n vieraaksi keskiviikon Suomen Cup-trilleriin. Arto Tolsa Areenalla pelataan pääsystä välieriin eli neljän parhaan joukkoon. Ottelu vihelletään käyntiin klo 18.30. Kotisohville ottelun tarjoaa Ruutu+ ja Oulussa kisastudion virittävät Winger, Oluthuone Leskinen sekä Jumpru.

OuBusin tuttu ja turvallinen linja-auto starttasi matkaan tiistaiaamuna. AC Oulu valmistautuu otteluun normaaliin tapaan eli joukkue matkustaa lähelle ottelupaikkakuntaa jo edellisenä päivänä. Laivastonsiniset pääsevät matkustamaan kauniin kesäisessä Suomessa kuluvalla viikolla oikein urakalla, sillä sunnuntaina joukkue pelaa Veikkausliigaa Maarianhaminassa – välillä porukka käy kotona Oulussa.

Suomen Cup on edennyt jo puolivälierävaiheeseen. AC Oulun tie on ollut kivinen, sillä se on kohdannut matkalla vain Veikkausliigajoukkueita. Oululaiset ovat pudottaneet jatkosta SJK:n, Hakan ja viimeksi todellisen jännitysnäytelmän päätteeksi Vaasan Palloseuran. Kaksi viimeistä ottelua on ratkaistu rangaistuslaukauskilpailuissa, joissa sankariksi on noussut maalivahti Juhani “Jussi” Pennanen. KTP:n urakka on ollut asteen verran helpompi – matkalla ovat kaatuneet LehPa, MyPa, Gnistan sekä viimeksi EIF Simo Roihan hattutempun turvin 3-0.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kertaalleen – myös tällöin Kotkassa Arto Tolsalla. Kyseessä oli Veikkausliigakauden avaus, jonka AC Oulu voitti lukemin 0-2 – maalinteossa onnistuivat Oulun omat pojat Otso Liimatta ja Rasmus Karjalainen. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 30 kertaa. AC Oulu on ollut otteluissa niskan päällä 14 voitolla ja kahdeksalla tasapelillä. KTP on onnistunut kaatamaan AC Oulun kahdeksan kertaa. Perinteisen kotkalaisseuran paidasta löytyy oululaisyleisölle tuttuja kasvoja, sillä Lassi Nurmos, David Ramadingaye ja Joni Mäkelä kantavat nykyään vihreävalkoista pelipaitaa.

Pelin henki keskiviikkona on selvä. Voittava joukkue jatkaa välieriin, jotka pelataan 23. elokuuta. Kilpailun huipentaa 30. syyskuuta pelattava finaali Helsingin Olympiastadionilla.

Pelistä ei ole tulossa missään nimessä helppo. KTP on parhaimmillaan, tai pahimmillaan, todella inhottava vastustaja, joka taistelee jokaisesta pallosta, puolustaa kurinalaisesti ja pyrkii löytämään pienimmätkin mahdolliset keinot voittaakseen ottelun.

Pallollisena KTP pyrkii pallonhallinnan ja joukkueen laadukkaan rakenteen voimin etenemään kontrolloidusti. Heillä on myös pitempien syöttöjen uhka, sillä KTP:lla on ylhäällä myös pelaajia, jotka kykenevät juoksemaan selustaa ja voittamaan kaksinkamppailuja. Meidän onkin kyettävä puolustaessa ottamaan mm. nämä heidän pelinsä erityispiirteet huomioon.

KTP tulee todennäköisesti sopeutumaan tapaamme hyökätä ja pyrkii tekemään pallollisesta pelaamisestamme mahdollisimman vaikeaa. He ovat tehneet pieniä muutoksia puolustamiseensa riippuen vastustajasta ja onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisen lähestymistavan he valitsevat tulevaan otteluun. Hyvin mahdollista on, että KTP haluaa ennen kaikkea tilkitä oman päänsä ja panostaa vahvasti vastahyökkäyksiin.

Viime viikko oli sekä tuloksellisesti ja pelillisesti vähintäänkin kiitettävä ja nyt meille tärkeintä on pitää fokus omassa pelissämme ja sen kehittämisessä, –toki aina vastustaja huomioiden. Jos kykenemme samanlaiseen kokonaisvaltaiseen ja tasapainoiseen tekemiseen kuin SJK:ta ja Hakaa vastaan, niin myös tulos tulee olemaan ottelussa meidän kannaltamme mieluinen.

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko