Ennakko Edustus

AC Oulu ja PS Kemi kohtaavat Suomen Cupin ottelussa lauantaina Kemin Junkohallissa.

Viimeksi kaudella 2015 samaan aikaan Ykkösessä pelanneet AC Oulu ja PS Kemi kohtaavat reilun vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa Suomen Cupin merkeissä. Joukkueet ovat kohdanneet historian aikana 10 kertaa virallisissa otteluissa. Jopa kuusi kertaa Laivastonsiniset ovat olleet parempia, kaksi kertaa on pelattu tasan ja kaksi kertaa parempi on ollut PS Kemi. Ikimuistoisin ottelu pelattiin varmasti kaudella 2015, kun joukkueet kohtasivat Arina Areenalla Suomen Cupissa. Laivastonsinisten maalivahti Alessandro Marzuoli iski varsinaisen peliajan lopussa tasoitusmaalin, ja AC Oulu voitti ottelun lopulta rangaistuspotkuilla. 

AC Oulu on pelannut jo kaksi Suomen Cupin ottelua. Ensin Oulun Derbyssä kaatui OPS komeasti lukemin 4-0. Maanantaina toisessa ottelussa RoPS otti Laivastonsinistä tiukan 1-2 voiton. PS Kemi on pelannut tähän mennessä vasta yhden ottelun. KPV haki arvokkaan vierasvoiton Junkohallista lukemin 2-3. AC Oulun valmentaja Markus Heikkinen odottaa mielenkiinnolla PS Kemin kohtaamista. 

– Samalle viikolle toinen Suomen Cupin peli Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Vastustaja on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että siellä on muutama vanha ACOlainen kentällä. Tässä vaiheessa kautta keskitytään kuitenkin täysin oman joukkueen pelin kehittämiseen, jossa riittää kivasti tekemistä. Joukkueen terveystilanne on hyvä. Yhtään pitkään sivussa olevaa pelaaja ei ole, kertoo Heikkinen. 

PS Kemissä pelaa kolme oulualisyleisölle erittäin tuttua pelaajaa. Kaudella 2015 AC Oulussa pelannut Matias Ojala aloittaa nyt toisen kauden kemiläisjoukkueessa. Viime kauden Laivastonsinisistä Kemiin on matkannut täksi kaudeksi Lassi Nurmos sekä Rasmus Karjalainen. AC Oulun riveissä Sasa Jovovicilla on kiinteimmät suhteen PS Kemiin, sillä hän oli nostamassa seuraa Kakkosesta aina Veikkausliigaan. Jännitteitä joukkueen välillä siis riittää. Laivastonsinisten riveissä kauden pirteästi aloittanut Petteri Pietola lähtee hakemaan Kemistä voittoa.

– Tottakai halutaan lähteä voittamaan, ja uskon että meillä on siihen hyvät mahdollisuudet. Voitto olisi tärkeä Suomen Cupin jatkon kannalta. Joukkueen kausi on mielestäni alkanut hyvin, ja joukkue pelaa kokoajan paremmin yhteen. Omaan kauden alkuun voi olla tyytyväinen, maaleja on tullut ja maalipaikkoja lisämaaleihin on ollut paljon, kertoo Pietola.