Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa Suomen Cupin välierässä Ilveksen keskiviikkona Tampereella. Ottelun pelataan klo 19.00 alkaen Ratinan Stadionilla. Oulussa peliä voi seurata hyvässä porukassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle ottelun toimittaa Ruutu+. Liput otteluun AC Oulun kannattajien kanssa samaan katsomoon tästä.

Vain neljä joukkuetta on jäljellä, kun Suomen Cupin välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona. Panoksena on, ei enempää eikä vähempää, kuin paikka finaaliin Olympiastadionille syyskuun loppuun. Finaalin voittaja saa myös palkinnoksi paikan Eurokentille. Tavoiteltavaa siis riittää ja pelit vain kovenevat viikosta toiseen.

Vastustaja Ilves on vastassa toistamiseen muutaman päivän sisään ja he saivat henkisen yliotteen oululaisista murskaamalla AC Oulun 0-3 viime lauantaina Raatissa. Kissapedot ovat uuden päävalmentajan Joni Lehtosen kanssa saaneet uutta puhtia pelaamiseen ja se tuottaa nyt tulosta. Tamperelaiset päättivät samalla 85 päivän voitottoman putken, joten joukkue on varmasti vapautuneempi ja valmiimpi keskiviikon kohtaamiseen.

AC Oulu lähtee Suomen Cupin välierään ailahtevan ajanjakson saattelemana. Edellinen voitto on KTP:sta kotona kuukausi sitten. Sen jälkeen joukkueen saldona on ollut kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Oululaisilla on paljon pohdittavaa ennen keskiviikon ottelua, miten edellinen peli unohdetaan ja keskitytään nostamaan tasoa. Panokset ovat kovat, joten joukkueen motivointi on tuskin hankalaa. Kaikilla on varmasti halu päästä finaaliin. AC Oulu on näyttänyt aiemmin tällä kaudella, miten edellisen huonon ottelun jälkeen on parannettu paljon omaa peliä, joten keskiviikkona voidaan odottaa päävalmentaja Ricardo Duarten piiskaavan joukkueen jälleen hyvään lentoon.

Ilveksen lähestymistavassa ei ollut suuria yllätyksiä ja heidän pelaaminen oli odotettua. He pyrkivät avaamaan lyhyellä, mutta paineen alla laittoivat myös paljon palloja selustaamme. Prässimme ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja Ilves sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen purettuaan sen. Toisaalta saimme pari todella vaarallista vastahyökkäystä riistoista, joista emme kuitenkaan onnistuneet viimeistelemään. Ilveksen puolustaminen oli myös ennakoitua: Tiivis muoto ja aggressiivinen toiminta paineistaessa palloa.

Suurin ero joukkueiden välillä oli viimeistelyssä. Ilves hyödynsi paikkansa tehokkaasti ja me emme saaneet palloa maaliin, vaikka meillä oli riittävän monta mahdollisuutta maalintekoon. Keskiviikkona meidän onkin parannettava tekemistä erityisesti molemmissa bokseissa, mutta myös joka osa-alueella. Ilves ei todennäköisesti muuta hirveästi mitään keskiviikon peliin, joten haasteet tulevat olemaan kutakuinkin samoja Suomen Cupin ottelussa.

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen

Keskiviikon otteluun on vaikea löytää selvää ennakkosuosikkia, joten välierään lähdetään tasaisessa asetelmassa. Ilves on päässyt välierään pelaamaalla kaikki aiemmat cupin ottelut heikompaa vastustajaa vastaan, joten nyt on ensimmäinen kohtaaminen toisen Veikkausliigaseuran kanssa. Edellisellä kierroksella Ilves pudotti jatkosta Kakkosen B-lohkossa pelaavan VJS:n. AC Oulu on puolestaan marssinut joka kierroksella jatkoon kukistettuaan Veikkausliigajoukkueen. Yhtään niin sanottua helppoa kierrosta ei ole koko kaudelle sattunut oululaisten osalta ja sitä ei tule nytkään.   

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko