Ennakko Edustus

Huomenna maanantaina pelataan mielenkiintoinen jalkapallo-ottelu OTP:n isännnöidessä AC Oulua Respect Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa. Paikalliskamppailu vihelletään käyntiin Arina Areenalla klo 18:30.

Legendaarinen OTP perustettiin sodan jälkeen vuonna 1946. Seura on pelannut Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruussarjassa, 60-, 70-, 80-luvuilla. Mestaruussarjan muututtua Veikkausliigaksi, OTP:n viimeiseksi pääsarjakaudeksi jäi kausi 1991. Suomen Cupissa OTP onnistui pääsemään aina finaaliin saakka kausilla 1987 ja 1988, mutta molemmilla kerroilla joukkue kärsi tappiot.

OTP on yksi neljästä AC Oulun perustajaseurasta. Punavalkoisten edustusjoukkue palasi jalkapallokartalle vuonna 2009, kun se aloitti Vitosessa. Tulevalla kaudella joukkue pelaa Nelosessa.

Kommentit

– Luvassa on hieno jalkapallotapahtuma ja huhujen mukaan ennakkolippuja on myyty on reilusti yli 100 kappaletta. OTP:llä on hieno ja värikäs historia, joka on tavallaan myös meidän historiaa. OTP:n ihmisiä on vahvasti mukana meidän toiminnassa ja tämäkin nostaa tunnetta otteluun, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tunnelmoi.

 

– Pelillisesti meidän tulee totta kai olla edellä poissaoloista huolimatta, mutta OTP:lle ottelu on varmasti kauden kohokohta myös kentällä. Cup-kilpailujen hienous on juuri siinä, että eri sarjatason joukkueet mittaavat toisiaan. Yllätykset kuuluvat asiaan, mutta toivottavasti niitä ei ole huomenna luvassa. Jokaisen pelaajan täytyy kantaa vastuu omasta huippusuorituksesta, Ojanen jatkaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun harjoituksissa on ollut viime viikon aikana useita poissaoloja pienten vammojen ja sairastelun vuoksi. Muutaman pelaajan kohdalla tilannetta seurataan vielä maanantain aikana. Varmasti sivussa kokoonpanosta on toppari Chrispine Odula.

Seuraa heitä

Daavid vastaan Goljat – kumpi vie jatkopaikan?