Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa lauantai-iltana klo 18.00 Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Vaasan Palloseuran.

Vaasassa nähdään lauantai-iltana mielekiintoinen Suomen Cupin lohkovaiheen kamppailu, kun pirteästi kauden aloittanut AC Oulu kohtaa viime kaudella Veikkausliigasta tippuneen VPS:n. Vaasalaiset ovat aloittaneet Suomen Cupin taipaleensa kaksijakoisesti vierastappiolla SJK Akatemialle sekä vierasvoitolla KPV:stä. AC Oulu kairasi avausottelusta tasapelipisteen Kokkolasta ja viime kierroksella AC Kajaani kaatoi kotona lukemin 3-1.

VPS:n miehistö on vaihtunut melkoisesti kauden päättymiseen jälkeen. Joukkueen ovat jättäneet mm. Timi Lahti, Jesper Engström, Jerry Voutilainen, Juho Lähde ja Martti Haukioja. Kaikki edellämainitut jatkavat kaudella 2020 muissa Veikkausliiga-joukkueissa. Jos lähtijöitä on paljon, on myös tulijoita. Oma poika toppari Ville Koskimaa teki paluun Kokkolassa vietettyjen kausien jälkeen. Monia vuosia Vaasassa ollutta maalivahtiongelmaa paikkaamaan on hankittu nuori kaksikko Rasmus Lieslahti (FC Honka) ja Tuomas Pöyhönen (Klubi04). Ulkomailta “Vepsu” on hankkinut mm. puolustaja Tommy Cooneyn, hyökkääjä Moses Duckrellin sekä keskikenttäpelaaja Jeff Addain.

Vuosien saatossa AC Oulu ja VPS ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 16 kertaa. Viisi kertaa Laivastonsiniset ovat napanneet voiton, neljä kertaa on pelattu tasan ja seitsemän kertaa vaasalaiset ovat poistuneet kentältä voittajina. Viimeksi joukkueet kohtasivat perinteisessä Suomen Cupissa kaudella 2015. Tuolloin kotijoukkue AC Oulu oli parempi luvuin 2-1.

Kommentit

– Hyvillä mielin lähdetään Vaasaan. VPS on pelaava ryhmä jota vastaan on varmasti mielenkiintoista pelata. Uskon, että kun tulee enemmän yhteisiä kokemuksia, myös tasaisuus alkaa löytyä. Talven peleihin kuuluu kokoonpanojen vaihtelut joka tietysti myös vaikuttaa siihen, kuinka tasaista meidän tekeminen on. Etenemme Suomen Cupissa peli kerrallaan ja jokaista peliä lähdetään voittamaan, kertoo AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola

 

– Hyvä treeniviikko takana. VPS on todella pelaava joukkue ja hienoa päästä viemään treenattuja asioita peleihin. Oma peli on ollut semmosta tasaista peruspelaamista tähän mennessä. Paljon pystyy kuitenkin koko joukkueen mukana nostamaan omaa tasoa, mikä on tosi hyvä asia tässä vaiheessa kautta. Joukkueessa tosi hyvä meininki päällä vaikka treenataankin tällä hetkellä kovaa ja saattaa välillä jaloissa painaakin vähän, kommentoi maalivahti Juhani Pennanen.