Ennakko Edustus

AC Oulun urakka Suomen Cupissa jatkuu perjantaina 9.2. klo 17.30 alkavassa ottelussa. Alkuperäisen ohjelman mukaan ottelu oli tarkoitus pelata Rovaniemellä, mutta seurojen yhteisellä päätöksellä peli on siirretty pelattavaksi Ouluun. RoPS toimii ottelussa kotijoukkueena.

AC Oulu aloitti Suomen Cupin AC Kajaanin vieraana maalirikkaassa ottelussa. Laivastonsiniset voittivat lopulta 3-4 ja joukkueen tehopelaajina kunnostautuivat kaksi maalia iskeneet Alberto Alvarado Morin sekä Aleksi Gullsten. RoPS:n Cup-taival alkoi tappiolla, kun PS Kemi kaatoi rovaniemeläiset lukemin 2-1.

Syy ottelun siirtämiselle Ouluun on Rovaniemen heikko kenttätilanne – Ounashallin mitat eivät täytä vaatimuksia, joten urheilullisesti siellä ei ole järkevää pelata. RoPS toimii ottelussa kotijoukkueena, mutta seurat vastaavat järjestelyistä yhdessä, niin että hyödyt jaetaan.

Kommentit

– Siirto Ouluun oli hyvä asia meidän ja koko pelin kannalta. Arina Areenan olosuhteet ovat huippuluokkaa, joten saadaan pelistä kaikki mahdollinen irti. Molemmat joukkueet ovat vielä rakennusvaiheessa, mutta kova vääntö me saadaan aikaiseksi. Odotan innolla perjantai-iltaa, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne toteaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu varmuudella Driton Shala. Muiden pelaajien kunto selviää pelipäivänä.

Seuraa heitä

RoPS:n riveistä löytyy tälläkin kaudella oululaisväriä, kun Aapo Heikkilä pinkoo sinisessä paidassa.