Ennakko Edustus

Suomen Cup jatkuu Laivastonsinisten osalta Oulun alueen derbyllä, kun vastaan asettuu Haukiputaan Pallo. Joukkueet kohtaavat nyt historiansa ensimmäistä kertaa toisensa.

Lauantaina pelataan Heinäpään Arina Areenalla iso ottelu, jos mietitään asiaa kotijoukkue HauPan kannalta. Halli tulee todennäköisesti olemaan ääriään myöten täynnä, joten ottelussa tehdään näillä näkymin HauPan uusi yleisöennätys. AC Oulu on ollut mukana auttamassa järjestelyissä, ja toivoo että paikalle tulee mahdollisimman paljon yleisöä. 

Itse otteluun. Kolmosessa pelaava HauPa on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Rovaniemen Palloseura kaatoi haukiputaalaiset ensin 3-0, ja myöhemmin KPV kaatoi HauPan Kokkolassa 2-1. Kokkolassa tosin voittomaali syntyi vasta lisäajan neljännellä minuutilla. Muutenkin HauPan pelitapa ja -tyyli ovat keränneet kiitosta. Joukkuetta on kehuttu yhtenäiseksi, joka on ennakkoluulottomasti lähtenyt haastamaan isompiaan. Joukkueen riveissä pelaa mm. ACO-legenda Dritan Stafsula, joka on tärkeässä roolissa joukkueessa. Lisäksi Laivastonsinisten nykyinen hieroja Harri Karvonen edustaa HauPaa seuratasolla. 

AC Oulu lähtee otteluun kolme ottelua pelanneena. Kasassa on suvereeni voitto OPS:sta sekä häviöt RoPS:lle sekä PS Kemille. 

Kommentit

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen on harmissaan vallitsevasta pelaajatilanteesta, mutta odottaa silti tulevaa kamppailua innolla.

 

– Paljon on poissaoloja, joten haasteita riittää. HauPa on todella yhteinen joukkue, joka osaa pelata hyvin yhteen. He näyttävät joukkueelta, ja heillä on ollut suuri näyttämisen halu isompia vastaan. Heinäpäässä tulee olemaan varmasti paljon heidän fanejaan, joten mielenkiinnolla odotan tulevaa kamppailua. Pelaajatilanne meillä on haastava tällä hetkellä, mutta kyllä me silti iskukykyinen joukkue saadaan kentälle, kertoo päävalmentaja Ojanen. 

 

Pirteästi kauden aloittanut Juuso Kemppainen kunnioittaa tulevaa cup-vastustajaa.

 

– Kolmosessa pelaava Haupa on esittänyt todella hyviä otteita Cupissa edellisissä peleissä kovia joukkueita vastaan. Saadaan varmasti hyvä ja aktiivinen vastustaja vastaan huomenna, joka lähtee tosissaan hakemaan voittoa. Ei sovi missään tapauksessa aliarvioida heitä.

 

Kausi on lähtenyt Kemppaisen mukaan hyvin käyntiin. 

 

– Suomen Cupissa ollaan pistetty kovasti kampoihin liigajoukkueille ja pisteitä voisi olla enemmänkin. Uudet pelikaverit ja uusi pelitapa hakevat vielä itseään ja toisiaan, eli opettelu on vielä kesken. Tiedämme kuitenkin mitä meidän pitää parantaa, että alamme voittaa pelejä, joka on hyvä asia. Itsellä talvikausi on mennyt uuteen pelipaikkaan totutellessa puolustuslinjassa. On ollut pientä vaivaa, mutta olen kuitenkin päässyt treenaamaan hyvin, päättää Kemppainen. 

Kokoonpanotilanne

Maalivahti Juuso Särkelä loukkasi nilkkaansa, ja on pois vahvuudesta pari viikkoa. Markus Heikkinen ja Akseli Kalermo eivät vielä ole pelikunnossa. Eero-Matti Auvinen on sairauden vuoksi myös pois kokoonpanosta. Lisäksi Tuliolla on lievä polvivamma, joka pitää miehen pois pelikentiltä. Päävalmentaja Ojanen sekä hyökkääjä Sasa Jovovic ovat edelleen puolikuntoisia sairauden jäljiiltä. 

 

A-junioreista vahvistukseksi saadaan Aleksanteri Patronen, Christian Bohui sekä Santeri Laatikainen