Ennakko Edustus

AC Oulu ja KPV kohtaavat toisen kerran harjoitusotteluiden merkeissä tällä kaudella. Ottelu pelataan ulkona Heinäpään tekonurmella. Testipelaajana ottelussa nähdään FC Hongan ja FC Lahden riveistä tuttu Aristote ”Totti” Mboma.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kokkolassa helmikuussa päättyi KPV:n tiukkaan 1-0 voittoon. Tuolloin junioripelaajapainoitteinen AC Oulu näytti kykynsä pelata isokokoisempaa ja kokeneempaa joukkuetta vastaan. Edellisestä ottelusta Laivastonsinisten rivit ovat täydentyneet monella hyvällä pelaajalla. Helmikuisen ottelun jälkeen AC Oulun riveihin ovat tulleet Miroslav Paunovic, David Ramadingaye, Gilberto, Jair sekä Gabriel Braga.

KPV:n miehistössä on tapahtunut vain pieniä muutoksia. Tähtipelaajien Ville Luokkalan, Irakli Sirbiladzen ja Dawda Bahn seuraksi joukkueseen on ainoastaan siirtynyt entinen Veikkausliiga-maalivahti Janne Henriksson. Testissä AC Oulua vastaan KPV:llä nähdään PS Kemistä tuttu Felix Gustavsson sekä gambialainen Ousman Koli.

Testipelaajana Laivastonsinissä nähdään kinshasankongolainen Aristote ”Totti” Mboma. 21-vuotias nuorimies on pelannut viimeksi viime kaudella FC Lahden riveissä. Sitä ennen hän kävi kokeilemassa siipiään Unkarissa Újpest FC:ssä. Tätä ennen mies on pelasi FC Blackbirdin, Äänekosken Huiman ja FC Hongan miehistöissä. Testijakso kestää kuluvan viikonlopun.

Kommentit

– Tulee varmasti fyysisesti kova kamppailu. Edellinen ottelu oli meiltä hyvä, vaikka pelasimme junioripainoitteisella miehistöllä. Nyt meidän avauksessa on paljon uusia jätkiä verrattuna edelliseen KPV-peliin. Sunnuntain ottelusta tulee varmasti kova vääntö, ja tämä on meille hyvä tasonmittari tässä vaiheessa, niin näemme missä mennään. KPV on hyvä vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa, joten tiedämme heidän vahvuutensa, analysoi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat pitkäaikaispotilaat Antti Peura ja Juuso Kemppainen. Anselmi Nurmelalla on lievä jalkavamma, joka pitää miehen sivussa seuraavat kaksi viikkoa. Petteri Pietolan kantapäässä on tulehdus, joten mies on pois Laivastonsinisten riveistä sunnuntaina. Lisäksi Aleksi Lappalaisella on edelleen ongelmaa selän kanssa, joten häntäkään ei tulla ottelun kokoonpanossa näkemään.