Ennakko Edustus

Ykkösen loppukausi tulee olemaan kaikessa tapauksessa mielenkiintoinen. Sarjajohtaja PS Kemin takana neljä joukkuetta mahtuvat kolmen pisteen sisälle. Huomenna sunnuntaina AC Oulu matkustaa sarjapaikasta taistelevan MP:n vieraaksi. Ottelu Urskilla alkaa kello 18:30.

Sarjataulukossa AC Oulu on viidentenä 36 pisteellä, kun pelattuja otteluita Laivastonsinisillä on 19. Oululaiset taistelevat loppuun saakka kahden parhaan joukkoon pääsystä. Mikkeliläisten sarjatilanne ei näytä ruusuiselta. MP on sarjataulukossa 22 pelatun ottelun jälkeen yhdeksäntenä, eli toisena suorana putoajana. Piste-eroa kahdeksantena olevaan Ekenäs IF:ään sillä on seitsemän pistettä.

Sarja-asetelma takaa sen, että sunnuntain ottelusta ei tule helppoa. Mikkeliläiset taistelevat kynsin hampain sarjassa säilymisestään, joten AC Oulun tulee olla 110% valmiina ja täydellä asenteella. Edellisen VIFK-pelin kaltainen huolimaton ja vajaa esitys ei tule kartuttamaan pistetiliä Mikkelissä.

Mikkeliläisten riveissä on tapahtunut pelaajaliikennettä syksyn aikana, sisään sekä poispäin. Mikkeliläisille seitsemän maalia iskenyt Jasse Tuominen palasi takaisin lainalta emoseuraansa FC Lahteen. Uusia pelaajia Mikkelin Palloilijat on hankkinut viisi kappaletta. Loppukauden ajan mikkeliläisten säilymisen puolesta pelikentillä taistelevat jenkkipakki Walter Kromholz, brasialainen hyökkääjä Adriano Guera Strack, portugalilainen keskikentällä operoiva Marco Meireiles, yhdysvaltalaiskeskikenttäpelaaja Isaac Kannah sekä nigerialainen hyökkääjä Francis Chibuike.

AC Oulu on Ykkösessä viiden ottelun kuntopuntarissa sarjan toiseksi kovin joukkue. Saldonaan sillä on viidestä edellisestä ottelusta kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Joukkue voitti edellisessä kamppailussaan Vasa IFK:n Toni Tahvanaisen viimeistelemällä maalilla. Toinen voitto tuli PK-35 Vantaata vastaan pelatussa ottelussa. Tasapelit ovat tulleet FC Jazzia, Turun Palloseuraa sekä JJK:ta vastaan.
 Edellislauantain VIFK-voitto oli Laivastonsinisille hienosti jo 11 peräkkäinen ottelu ilman tappioitta.

Mikkelin Palloilijoiden edelliset ottelut ovat sujuneet murheellisesti, sillä joukkueella on allaan viisi peräkkäistä tappiota – tosin niukkoja sellaisia. MP on pitänyt pinteessä kärkijoukkueita, mutta hävinnyt ottelut aivan viime hetkien takaiskuilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen Mikkelissä pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3. AC Oululta maalinteossa kyseissä kamppailussa onnistuivat Pekka Welling, Kemo Darboe, sekä Tanskaan takaisin lähtenyt Morten Gerster-Peipinen. MP:n maaleista kamppailussa vastasivat Jasse Tuominen, ja kahdesti maalinteossa onnistunut Harrison Hanley.
 Oulussa pelattu kauden toinen kohtaaminen päättyi 1-0 voittoon Janne Hietasen viimeistelemällä maalilla.

Yhteensä historian saatossa joukkueet kohtaavat sunnuntaina yhdeksännen kerran. Laivastonsiniset ovat voittaneet otteluista neljä ja mikkeliläiset ovat onnistuneet voittamaan AC Oulun ainoastaan kerran. Lisäksi joukkueet ovat kolme kertaa päätyneet pistejakoon. Mikkeliläisten ainoa voitto AC Oulusta tuli 30.7.2005 Oulussa pelatussa kamppailussa.

Kommentit

– VIFK-ottelun toisen jakson kaltaisella esityksellä ei ole mitään saumaa Mikkelissä ja kaikki ymmärtävät sen. MP taistelee kynsin hampain sarjapaikasta ja ei ole missään nimessä helppo nakki. Heillä on paljon uusia pelaajia, joiden yhteispeli kehittyy koko ajan. He ovat pitäneet esimerkiksi Kemiä ja TPS:a tiukoilla viime peleissä. Meidän täytyy olla hyvin keskittyneitä ja valmiita fyysiseen ja kovaan otteluun, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

Kokoonpanotilanne

Joukkue pääsee lähtemään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla lauantain otteluun lukuun ottamatta Lassi Nurmosta, joka on pelikiellon vuoksi sivussa.

Seuraa heitä

Kemo Darboe #24, AC Oulu

 

Gambialaisen kärkipelaajan otteet ovat viime peleissä ailahdelleet. Edelliset ottelut ovat olleet vaisumpia, eikä hyvin puolustajia haastava ja vahvalla suojauspelillä maalipaikkoja joukkuekavereille luova Darboe ole näyttänyt katsomoon niin aktiiviselta. Darboella on sunnuntaina näytön paikka, kuten koko joukkueella edellisen vaisuhkon VIFK-pelin jäljiltä.

 

Isaac Kannah #18, Mikkelin Palloilijat

 

Yhdysvaltalaispelaaja onnistui maalinteossa kolmannessa ottelussaan Mikkelin Palloilijoiden riveissä. Nopea ja tekninen Kannah hankittiin mikkeliläisten riveihin vahvistaman laitapeliä. Vuonna 1993 syntynyt Kannah on aiemmin urallaan edustanut Chicago Inferno SC:tä, sekä Northern Illinois Universityä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko