Ennakko Edustus

AC Oulu saa lauantaina kotikentälle vieraakseen SJK Akatemian. Ykkösen kolmannen kierroksen ottelu vihelletään käyntiin klo 17.00. Ottelutapahtuman rajoitukset ovat lieventyneet kesäkuuhun verrattuna, mutta edelleen joitakin rajoituksia on voimassa. AC Oulu pyytää yleisöä tutustumaan ennakon lopussa olevaan tapahtumainfoon huolellisesti.

AC Oulu on aloittanut Ykkösen väkevästi. Kahdesta ottelusta saldoa on kaksi voittoa – ensin avausottelussa kaatui IF Gnistan 2-0-lukemin ja toisessa ottelussa Jyrki Aholan ryhmä kävi hakemassa täydet pisteet MYPA:lta 2-1-voitolla. AC Oulun tehomiehenä on häärinyt molemmissa otteluissa erikoistilanteesta osunut Anselmi Nurmela. Niklas Jokelainen on onnistunut kertaalleen ja MYPA-pelissä avausosuma merkittiin omaksi maaliksi.

SJK Akatemian kausi on alkanut kahdella 3-0-kotitappiolla. Ensin EIF kävi hakemassa pisteet OmaSp Stadionilta ja toisessa ottelussa KTP oli parempi samoin lukemin. SJK Akatemian joukkue koostuu pääosin nuorista suomalaisista pelaajista sekä tietysti SJK:n edustusjoukkueen vahvistuksista. Joukkueen listalta löytyy myös kaksi oululaispelaajaa, joten mielenkiintoa riittää siitäkin näkökulmasta. Kuutti Matila ja Sami Sipola yrittävät aiheuttaa kotikaupungin joukkueelle vaikeuksia sukulaisten ja kavereiden silmien alla.

AC Oulu ja SJK Akatemia ovat kohdanneet historian aikana vain kertaalleen. Lauantaina 22.2.2020 AC Oulu oli etevämpi Suomen Cupin ottelussa 4-0-lukemin. Itse emoseura SJK on kohdattu puolestaan kuusi kertaa saldolla 2-2-2 ja maalierolla 8-8, joten tasaista on ollut. Moni muistanee kohtaamiset SJK:ta vastaan erityisen kiihkeinä.

Kommentit

– Me tietysti lähdetään jatkamaan siitä mihin on nyt päästy eli voittamaan. Omassa pelissä on ollut paljon hyviä juttuja, mutta tottakai myös kehitettävää. Meillä on joukkueessa hyvä kilpailutilanne ja se on näkynyt myös treeneissä, sillä jokaisen pitää joka päivä näyttää parastaan. Lauantaina OLS:n mukaan lähteen jopa kuusi pelaajaa ja pieniä muutoksia on luvassa meidän avaukseen, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

 

– SJK Akatemia on nuori joukkue, jossa on paljon tulevaisuuden pelaajia. He oikeasti yrittävät pelata futista ja siinä tekemisessä on ideaa. Nähtäväksi jää ketä heidän edustuksesta on mukana meitä vastaan, mutta kaikesta huolimatta meidän pitää ottaa kotona isännän otteet ja hoitaa homma kotiin – mitään ei tulla saamaan helpolla ja ilmaiseksi, Ahola jatkaa.