Ennakko Edustus

Oulun derbyn viime viikolla 3-0 voittanut AC Oulu kohtaa maanantaina FC Hakan. Laivastonsiniset ovat voittaneet kauden kaksi edellistä Haka-kohtaamista, joten vastassa on varmasti sisuuntunut vierasjoukkue.

Kärkijoukkueet KPV ja TPS tasasivat viikonloppuna pisteet Kokkolassa. Perjantaina Honka koki yllätystappion Gnistanille, kuten AC Oulu pari viikkoa sitten. Laivastonsiniset ovat nyt kärkeä perässä 10 pistettä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Mikäli AC Oulu nappaisi rästiotteluista täydet pisteet, Laivastonsiniset ovat kärjestä vain neljä pistettä. Joten ei se nousujuna ole vielä täysin karannut oululaisiltakaan.

AC Oulua sarjataulukossa kolme pistettä perässä oleva Haka saapuu maanantaina Laivastonsinisten vieraaksi. Joukkue on hävinnyt viimeksi heinäkuun puolessa välissä, ja viime kierroksella valkeakoskelaiset ottivat arvokkaan tasapelipisteen Espoosta. Haka uudistui siirtoikkunan aikana. Muutama pelaaja poistui, mutta tilalle hankittiin mm. Jean Fridolin Nganbe Nganbe sekä Antto Hilska

Kommentit

– Meillä on joukkueessa tällä hetkellä monenlaisia epävarmuustekijöitä. Valmistautuminen tähän otteluun on ollut kaikkea muuta kuin ihanteellinen. Uskon että tulossa on äärimmäisen kova ottelu. Nyt on sarjassa pelaamatta tasan yksi kolmannes. Keskimmäinen kolmannes meillä meni tulosten mukaan hyvin. Jotkut saattavat ihmetellä yllätystappiota Gnistanille, mutta nyt suut menivät kiinni, kun sama porukka kaatoi myös Hongan, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat loppukauden huilaava Juuso Kemppainen sekä jalkavammasta toipuva Jair, joka on poissa kokoonpanosta vielä muutaman viikon. David Ramadingaye, Matias Lindfors ja Josue Soto palannee kokoonpanoon.