Ennakko Edustus

Sarjakolmonen ja nimivahva vantaalaisryhmä saapuu huomenna lauantaina AC Oulun vieraaksi Raatin Stadionille. Ykkösen huippuottelu pyörähtää käyntiin klo 17:00.

Useana vuotena Ykkösen kärkipäässä taistellut PK-35 Vantaa teki tälle kaudelle nipun huippukovia hankintoja, ainoana tavoitteenaan nousu Veikkausliigaan. Petri Oravaisen, John Weckströmin, Jukka Santalan ja monen muun pelaajan vyöltä löytyy runsaasti liigaotteluita. Listaan kun lisätään reilusti toista kymmentä pitkän linjan Ykkösen pelaajaa, on päävalmentaja Pasi Pihamaalla käytössään kenties tämän kauden laajin ja laadukkain pelaajamateriaali. Ennakkokaavailuissa juuri PK nostettiin lähes poikkeuksetta suurimmaksi nousijakandinaatiksi. Kun 13 ottelua on pelattu, löytyy punamustat sarjataulukosta ”vasta” kolmannelta sijalta, joten tavoitteeseen päästäkseen se lähtee taatusti voittamaan ottelua vieraskentällä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Vantaan ISS-stadionilla päättyi 2-0-kotivoittoon. AC Oulu hallitsi ottelua mielin määrin aina 60. minuutille saakka, kunnes Jukka Santala nikkasi kotijoukkueelle helpottavan avausosuman. PK kaunisteli lukemia vielä lisäajalla. Ottelussa AC Oulua vaivasi tehottomuus eikä hyville maalintekopaikoille päästy riittävän useasti. Viime aikoina tilanne on ollut eri, sillä oululaiset ovat viime aikoina kartuttaneet pistepussiaan oikein mukavasti alkukautta jopa huonommalla pelillä. Oma pää on saatu teljettyä kohtuullisesti ja maalipaikoilla on oltu tehokkaita, joten tähän on syytä olla tyytyväinen. Jokainen pelaaja voi nostaa kuitenkin vielä tasoaan ja täten koko joukkue parantaa peliään – näihin faktoihin nojaten, vain voitto kelpaa lauantaina!

AC Oululla ei ole loukkaantumishuolia ottelun alla. Matias Ojala palannee kokoonpanoon angiinan jäljiltä ja Lassi Nurmos kärsi pelikieltonsa keskiviikon derbyssä, joten Juha Malisella on runsaasti vaihtoehtoja kolmen ottelun härkäviikon päätöskamppailuun.

Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta huippujalkapallosta, toivottavasti sää suosii myös lauantaina!