Ennakko Edustus

Suomen pitkä talvi ja pre-season ovat nyt taakse jäänyttä elämää. AC Oulun sarjakausi käynnistyy herkullisella vierasottelulla Rovaniemen Palloseuraa vastaan huomenna lauantaina.

Rovaniemen keskuskentällä klo 17:00 käynnistyvä ottelu on seurojen välillä kuudes virallinen kohtaaminen. Tilastoissa rovaniemeläiset ovat niskan päällä sillä AC Oulu on onnistunut voittamaan ainoastaan harjoitusotteluita. Selvää on, että tätä tilastopeikkoa lähdetään selättämään.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut RoPS on hakenut muotoaan pitkin talvea. Tuttuun tapaan napapiirillä on saatu lopulta kasaan kuitenkin erittäin kova Ykkösen joukkue. Heidän tavoitteenaan, kuten monen muunkin, on nousu Veikkausliigaan. RoPS:lta löytyy kokenut joukkue, joista mainitsemisen arvoisia ovat ainakin KuPS:sta siirtynyt maalivahti Mikko Vilmunen, Veikkausliigan ex-maalintekijäkuningas Alexander Kokko sekä tietysti AC Oulussa viimeiset kolme vuotta viilettänyt Joonas Pennanen. Lisäksi joukkueessa pelaa tukku mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia. Kaiken kaikkiaan rovaniemeläisiä voidaan pitää tavoitteensa arvoisena joukkueena.

AC Oulu lähtee otteluun hyvästä tilanteesta. Joukkue on ollut koko pitkän talven aika paljon yhdessä ja hionut kuvioitaan sekä joukkuehenkeä kohdilleen. Nuori, mutta kipupisteiltään erittäin kokenut joukkue lähtee sarjaan nälkäisenä. Tavoitteena on pelata omilla vahvuuksilla, aktiivista jalkapalloa ja tietysti voittaa jokainen ottelu – niin myös huomenna.

– Sarja alkaa siis rovaniemellä, joka voidaan laskea ehdottomasti yhdeksi sarjan vaikemmista paikoista napata vieraspisteitä. RoPS:n joukkue voidaan laskea taas yhdeksi sarjan ennakkosuosikeista. Tähän, kun lisätään pohjoisen paikallisottelun huuma, voidaan haastetta ja kauden aloitusta pitää arvokkaana, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tuumaa.

– Lähdemme pelaamaan tasan tarkkaa omaa peliämme. Karsimme siitä pois turhat virheet ja riskit ja voin sanoa olevamme erittäin valmiita. RoPS on vahva joukkue, jossa on paljon vaarallisia pelaajia hyökkäyspäässä ja keskikentällä. Meidän täytyy onnistua huomenna erittäin hyvin, jotta kolme pistettä matkaavat Ouluun. Joukkueessa on kaiketi odottava, mutta rento tunnelma, Malinen jatkaa.

AC Oulun terveystilanne näyttää sarjakauden kynnyksellä hyvältä. Juuso Majava ja Dritan Stafsula ovat jo täydessä iskussa joukkueen mukana. Ainoastaan Arttu Hinkula ei ole käytettävissä, mutta Arekin on aloittanut jo harjoitukset joukkueen mukana.


AC Oulu kokoontui torstai-iltana yhden pitkäaikaisimman yhteistyökumppaninsa, Ravintola Göremen, upeissa tiloissa Höyhtyällä (Juho Meriläinen)

AC Oulu saa kotikaupungista myös arvokasta tukea, kun kannattajaryhmä Sinitähdet matkaavat Lapin pääkaupunkiin tukemaan laivastonsinistä seuraansa. Luvassa on siis taatusti hieno jalkapallotapahtuma.