Ennakko Edustus

AC Oulu ja Ykkösen sarjakärjessä oleva HIFK kohtaavat lauantaina Raatissa klo 17.00 alkavassa ottelussa. AC Oululla on pelissä isot panokset, sillä voitolla se kaventaisi eroa helsinkiläisiin viiteen pisteeseen.

Pelin henki on selvä – mikäli AC Oulu haluaa taistella loppuun saakka sarjan voitosta, on sen melkeinpä ”pakko voittaa”. Eroa joukkueiden välillä on tällä hetkellä kahdeksan pistettä ja väliin mahtuu lisäksi kolme muuta joukkuetta, jotka AC Oulu kohtaa vielä kaikki loppukauden aikana. Pelejä on siis jäljellä lauantain jälkeenkin vielä seitsemän, mutta eroa HIFK:hon ja kumppaneihin ei saa päästää liian suureksi.

HIFK:n joukkue koostuu pitkälti kokeneista pelaajista, joilla suurimmalla osalla on pitkä historia juuri HIFK:n paidassa. Kokemusta siis Veikkausliigasta ja Ykkösestä löytyy paljon. Tälle kaudelle joukkueeseen on tullut myös kohtuu paljon nuorta voimaa, joten kyseessä on hyvä yhdistelmä varmuutta ja intoa. Joukkueen kausi on ollut, kuten lähes kaikilla joukkueilla, ailahteleva. Joukkue johti sarjaa pitkään, mutta heinä-elokuussa joukkue pelasi viisi ottelua ilman voittoa. Tämä tasoitti sarjaa ja EIF karkasi jopa edelle. Viimeiset kaksi ottelua voittanut HIFK palasi edellisen kierroksen jälkeen piikkiin, tosin tasapistein EIF:n kanssa.

AC Oulu kulkee tällä hetkellä kuuden ottelun tappiottomassa putkessa neljällä voitolla ja kahdella tasapelillä. Tasurit EIF:a ja AC Kajaania vastaan jättivät jossiteltavaa, mutta kaikesta huolimatta esitykset ja etenkin tulokset ovat parantuneet alkukaudesta.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin, joten tasaista on ollut.

AC Oulu odottaa Raattiin hyvää yleisömäärää sekä runsaslukuista vierasfaniporukkaa. AC Oulu suosittelee hankkimaan liput ennakkoon ja tulemaan paikalle ajoissa.

Kommentit

– Mahtava tilaisuus saada lyhyen ajan sisään toista kertaa sarjakärki kotikentälle. Lataus joukkueessa on kunnossa ja fiilis hyvä. Kaikki laitetaan peliin, että HIFK kaatuu, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi.

Kokoonpanotilanne

Sivussa varmasti ovat pelikieltoa kärsivät Aleksi Gullsten ja jalkavaivainen Niilo Hautala.

Seuraa heitä

HIFK:n paidasta löytyy tehokkaassa kunnossa oleva hyökkääjä Tuomas Mustonen, joka pelasi vielä viime kaudella AC Oulun paidassa – tosin tätä kautta vaisummilla tehoilla. Loukkaantumiset selättänyt ”Mude” on iskenyt HIFK:lle tällä kaudella kahdeksan maalia.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko