Ennakko Edustus

AC Oulu aloittaa Ykkösen sarjakautensa huomenna maanantaina Valkeakosken Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu legendaarinen FC Haka – Ykkösen suurin voittajasuosikki.

Hakan viime kausi päättyi pettymykseen ja tippumiseen Veikkausliigasta. Piippujen juurilla ei jääty laakereille lepäämään, vaan koskilaiset ilmoittivat tavoitteekseen välittömän nousun takaisin Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Valmentajaksi Haka palkkasi kokeneen kehäketun, Harri Kampmanin, joka muistetaan AC Oulun kahden vuoden päävalmentajakaudestaan paremmin kuin hyvin. Uusista pelaajista oululaisittain mielenkiintoisin on laivastonsinisissä viime kaudella kirmannut Venance Zézé. Valkeakoskelaisten pelaajalista on kova ja kokenut, mutta AC Oulu lähtee vastaamaan haasteeseen iloisin mielin.

– Sarja-avaus on aina sarja-avaus, mutta kyllä me puolen vuoden harjoittelulla valmiina ollaan. Haaste on toki kovin mahdollinen, mutta me palamme halusta näyttää osaamistamme, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen alustaa.

– Joukkueessa on erittäin hyvä säpinä ja kaikki ovat taatusti valmiina. Harjoituksissa on viimeistelty asioita ja tunteet ovat olleet positiivisella tavalla pinnassa. Olen luottavainen joukkueeseeni, Ojanen painottaa.

Oululaisleirissä pelaajatilanne on ottelun alla hyvä. Sopimuspelaajista Arttu Hinkula ja Sami Hyvärinen eivät ole käytettävissä. Ottelu käynnistyy Tehtaan kentällä maanantaina klo 18:30.

Vanha tuttu Daniel Owusu vahvistamaan AC Oulun keskikenttää


Daniel Owusu saapui Ouluun lauantai-iltana (Juho Meriläinen)

AC Oulun paidassa kaudella 2011 pelannut keskikenttämies on solminut seuran kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Kaksi maalia kaudella 2011 iskenyt 23-vuotias ghanalaispelaaja on edustuskelpoinen jo sarja-avauksessa.

– Daniel on ollut meidän papereissa jo talven aikana, mutta nyt asiat loksahtivat lopulta kohdalleen. Pidän hänestä todella paljon pelaajana, mutta näen hänet enemmän puolustavassa roolissa kuin hyökkäävässä, jossa hän viimeksi meillä pelasi, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Owusun sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 20 pelaajasopimusta.