Ennakko Edustus

AC Oulun ja OLS:n yhteinen reservijoukkue aloittaa Ykkösliigan karsinnat tänään Joensuussa.

Reservijoukkue päätti kautensa viime viikonloppuna Kakkosen osalta varmistamalla oman lohkonsa voiton ja näin myös paikan karsintaan Ykkösliigaan. AC Oulun kakkosjoukkue on varmistanut paikan jo Ykköseen ensi kaudelle, mutta vielä on mahdollisuus päästä korkeammalle.

AC Oulu / OLS kohtaa tänään JIPPO:n Joensuussa yksiosaisessa välierässä. Voitolla pääsee kaksiosaiseen finaaliin, josta vastustaja tulee pääkaupunkiseudun paikkallistaistelusta PK-35 – EPS. Joensuulaiset voittivat oman lohkonsa ja ansaitsivat piikkipaikan lopulta maalieron turvin, kun vantaalainen PK-35 oli samoissa pisteissä kakkosena.

JIPPO teki lohkossaan eniten maaleja, joita syntyi kaikkiaan 56. Huomattavaa on, että heillä ei ollut yhtään yli kymmentä maalia tehnyttä pelaajaa, vaan onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Joensuulaiset osaavat hyökkäämisen lisäksi myös puolustaa, sillä he päästivät toiseksi vähiten maaleja A-lohkossa.

Jippo on erittäin vahva joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti jokaisen pelaajan voimin. Lisäksi heiltä löytyy jokaisesta linjasta vahvoja yksilöitä, joita tarvitaan voittavaan joukkueeseen. Maalintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle ja joukkue onkin tehnyt Kakkosessa paljon maaleja. Jos pystymme pelaamaan omalla hyvällä tasollamme tänään, kaikki on mahdollista.

Reservijoukkueen päävalmentaja Mikko Isokangas

Reservijoukkue erottui myös omassa lohkossaan maalien määrällä ja joukkueessa kaksi pelaajaa pääsi heiluttamaan verkkoja yli kymmenen kertaa. Oululaisten paras maalinsylkijä oli Eemeli Raittinen 16 maalilla ja toisena Danila Bulgakov 11 maalilla. Laivastonsiniset ovat päästäneet lohkonsa toiseksi vähiten maaleja, joten puolustaminen on myös hallussa reservin pelaajilla.

Joukkue on jatkanut hyvää työntekoa tällä viikolla. Sarjanousun varmistumisen myötä tekemiseen on tullut pykälä rentoutta lisää, mutta fokus on ollut koko viikon jo tulevassa pelissä. Minun näkökulmasta me lähdetään otteluun haastajana ja teemme kaikkemme, että saadaan finaalipaikka napattua. Tietysti kotijoukkueella on pieni etu yksiosaisessa ottelussa.

Mikko Isokangas

Ottelun voi katsella livenä maksua vastaan tämän linkin kautta.