Ennakko Edustus

AC Oulu palaa kahden tappiollisen vierasottelun jälkeen takaisin kotikentälle, kun se saa sunnuntaina vastaansa FC Viikingit Vuosaaresta. Ottelu parannetulla Raatin stadionilla alkaa 16:00. Portit ja iloiset palvelut avataan tuttuun tyyliin tuntia ennen ottelua.

Tappiottoman neljän ottelun jälkeen AC Oulu on kokenut kahdessa edellisessä ottelussa tappion. Vieraskentällä sekä JIPPO, että PK-35 Vantaa olivat laivastonsinisiä vahvempia. Nyt Rauno Ojasen suojateilla on oiva mahdollisuus palata piste- ja voittokantaan, kun kotikentällä vastaan asettuu FC Viikingit.

AC Oulu ja Viikingit ovat kohdanneet virallisissa otteluissa peräti 23 kertaa. Voittoja oululaisille on kertynyt kuusi ja itä-helsinkiläisille yhdeksän. Kahdeksan kertaa pisteet on jaettu tasatuloksella. Ottelut ovat olleet usein erittäin viihdyttäviä ja runsasmaalisia kamppailuja ja tästä otteluparista onkin muodostunut pienimuotoinen klassikko.

FC Viikingit on aloittanut kautensa monien suureksi yllätykseksi todella vaisusti. Kuudesta ottelusta se on kerännyt vain yhden pisteen ja tehtyjen maalien tili aukesi vasta edellisessä ottelussa FC Jazzia vastaan. Tämä ei saa kuitenkaan hämätä kotijoukkuetta, sillä puna-asuinen ryhmä tulee Ouluun taatusti kääntämään kurssiaan. Seura erotti ennen edellistä ottelua pitkäaikaisen valmentajansa ja seuralegenda Ilkka Jäntin tehtävästään. Vetovastuun Vuosaaressa otti Mika Sandberg.

– Kyllä Viikinkejä uumoiltiin aivan toiseen päähän sarjataulukkoa, myös minun papereissa. Vaikea sanoa mikä heillä on mennyt pieleen, mutta kyllä tämä kertoo paljon tästä sarjasta – pienillä onnistumisilla tai epäonnistumisilla taulukossa liikutaan nopeasti. Meidän täytyy nyt kuitenkin keskittyä vain ja ainoastaan omaan tekemiseen ja sen paranemiseen. Ihan sama kuka tai ketkä pelaavat, jokaisen täytyy laittaa itsensä peliin satakymmenen prosenttisesti. On vain tämä ottelu, ei mitään muuta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen painottaa.

– Olemme näyttäneet esimerkiksi Valkeakoskella ja Kotka-pelissä, että me pystymme pelamaan hyvin. Olemme myös näyttäneet, kun peli ei kulje. Uskon, että pelaajat itse ja yhdessä kaivavat toisistaan kaiken irti. Tarvitsemme tukea toisilta ja koko kaupungilta katsomon puolelta, Ojanen jatkaa.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu varmuudella mykoplasmasta toipuva Aapo Heikkilä ja pelikieltoa kärsivä Janne Hietanen. Kapteeni Pekka Räisäsen pelaaminen on epävarmaa.

AC Oulu – FC Viikingit
sunnuntaina 1.6. klo 16:00
Raatin stadionilla

Tervetuloa!

Terwamaraton t-paidalla aurinkokatsomoon lasten lipun hinnalla (5 euroa)

Mitä ihmettä!? Sunnuntaina Raatissa pelattavassa ottelussa nähdään myös dinosaurus. Age of the Dinosaurs -näyttely on esillä Oulun taidemuseolla aina elokuun loppuun saakka. AC Oulun kausikortilla dinonäyttelyn pääsylipuista parin euron alennus 1.6.-15.6.

KATSO 8 EURON LIVESTREAM-LÄHETYS TÄSTÄ LINKISTÄ>> 

Lue ACIAA-lehti tästä>>

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle

ACOTV

Otteluennakko