Ennakko Edustus

AC Oulun saldo seitsemästä viimeistä ottelusta on sarjan paras. Viisi voittoa ja kaksi tasapeliä ovat nostaneet laivastonsiniset tosissaan taistelemaan mitalisijoista. Lauantaina Raatissa kello 16:00 pelattavaan otteluun kuntopuntarin kärkinimi saa vastaansa Ykkösen kärkijoukkue KTP:n Kotkasta. Ennen ottelua stadionilla pelataan esiottelu hyvässä tarkoituksessa, kun Palloilua ja Kulttuuria-projektin joukkue kohtaa Tervarit-junioreiden -02 joukkueen klo 15:00-15:30.

AC Oulu muutti hieman peliryhmitystään 6.7. pelattuun otteluun – vastassa tuolloin Arto Tolsa Areenalla oli juurikin KTP. Ottelu päättyi 2-1-kotivoittoon, mutta AC Oulu peli-ilme oli löytynyt. Tuon ottelun jälkeen Rauno Ojasen suojatit ovat pelanneet sarjan tappioitta ja se on vahvojen otteidensa ansiosta noussut taistelemaan sarjan kärkisijoista – matkaa äärimmäisen tasaisessa sarjassa kolmostilalle on vain kolme pistettä ja kakkostilallekkin ainoastaan seitsemän pistettä.

Sarjakärki KTP on vahvan alkukautensa ansiosta purjehtimassa kohti Veikkausliigaa. Juuri sarjan tasaisuuden ansiosta, se on onnistunut pitämään turvallisen kaulan seuraaviin, vaikka sen oma kone on yskinyt viimeisestä kahdeksasta ottelusta neljä tappiota. Kotkalaiset ovat keränneet 21 ottelusta 45 pistettä – perässä tulevalla PK-35 Vantaalla on kasassa 37 pistettä 20 ottelusta.

Sami Ristilän luotsaama KTP on pommittanut sarjassa peräti 52 maalia. Maalijuhlien suurimpana tähtenä on esiintynyt Jussi Aalto, joka tehnyt käsittämättömät 24 maalia kauden aikana. Aallo on osunut maalipuiden väliin 1,14 kertaa ottelua kohden. Taustatukea maalipyssylle on tarjonnut 11 maalilla Samuli Kaivonurmi. Kun mukaan lasketaan vielä AC Oulua neljän kauden ajan edustanut Joni Mäkelä, voidaan todeta kotkalaisten vaarallisuus hyökkäyspäässä.

– KTP on sarjan paras joukkue. Heiltä löytyy tulivoimaa hyökkäyksestä ja keskikentältä. He puolustavat joukkueena kurinalaisesti ja heidän itseluottamus on korkealla, koska he ovat johtaneet sarjaa alusta saakka. Sarjakärjen päänahka on aina haluttua ja sekin nostaa heidän tuloksensa arvoa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu.

– Meillä on kuitenkin täydet mahdollisuudet jatkaa piste- ja voittokulkua. Eräänlainen käännekohta meidän kaudelle tapahtui juuri Kotkassa, jossa tappiosta huolimatta olimme vahvoja. Sen jälkeen on ollut erinomaisia pelejä, hyviä pelejä ja keskinkertaisia pelejä, mutta tappioita ei ole tullut. Meidän täytyy onnistua jokaisella osa-alueella maalivahtipelistä, aina hyökkäyspään ratkaisuihin ja jokaisen täytyy jälleen kerran parantaa – näillä eväillä putkemme jatkuu, Ojanen painottaa.

– Lauantai-peli, kotikenttä, 7 ottelun pisteputki ja vastassa sarjakärki – toivomme todella, että oululaiset löytävät katsomoon kannustamaan meitä, Ojanen päättää.

AC Oulun kokoonpano kokee kolhun, sillä toppari Janne Hietanen on varmuudella sivussa jalkavaivan vuoksi. Edellisen HIFK-ottelun alla loukkaantunut ja varotoimenpiteenä kokoonpanosta poisjäänyt Titi Essomba puolestaan on jälleen iskussa.

AC Oulu – KTP
Lauantaina 23.8. klo 16:00
Raatin stadionilla

Tervetuloa!

OTTELU SUORANA SPORTTV:LLÄ>>

Lue uusi ACIAA-lehti tästä>> 

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle

Esiottelu: PAKU-team vs. Tervarit-juniorit -02

PAKU-team – Tervarit-j -02
Lauantaina 23.8. klo 15:00-15:30
Raatin stadionilla

PAKU-projekti on ODL:n hallinnoima ja RAY:n rahoittama palloilua ja kulttuuria projekti.

Ennen AC Oulun ja KTP:n välistä ottelua kentällä esiityvä Paku-team on PAKU-projektissa mukana olevien lasten jalkapallojoukkue, johon pelaajat on koottu Toppilan, Puolivälikankaan ja Tuiran alueelta. Muita jalkapallojoukkueita on Kaijonharjun ja Kaukovainion alueella.

Projektiin kuuluvat myös joukkueet jääkiekossa ja salibandyssa.

PAKU-projekti tekee yhteistyötä useiden urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa Oulun alueella.

Lisätietoa projektista löydät:

https://www.odl.fi/sivu/fi/palvelut/perhe-_ja_nuorten_palvelut/nuorten_palvelut/paku-projekti/

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko